AHA İSTANBUL- Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Şırnaktan Çanakkaleye Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Çekmeköye getirilen öğrenciler, İstanbulu adım adım gezdiler.
Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Şırnaktan Çanakkaleye Gönül Köprüsü Projesi kapsamında İstanbula gelen Şırnak Uludere Uzunköprü Lisesi öğrencileri bir hafta sürecek program kapsamında ilk olarak İstanbulu gezdiler. Terörle mücadelede şehit ve gazi olanların çocukları ve başarılı öğrencilerden oluşan gruba öğretmenleri de eşlik etti.
Çekmeköydeki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği projede öğrenciler; Panorama 1453 Müzesi, Minyatürk, Koç Müzesi, Eyüp Sultan, Galata Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Otağ Tepe, Hz. Yuşa Tepesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı,Kızkulesi, Marmaray, Harbiye Müzesi gibi İstanbulun tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.
İstanbulun güzelliğinden çok etkilendiklerini belirten öğrenciler, Bu gezi bize dünyanın Şırnaktan ibaret olmadığını anlattı. Daha çok çalışmamız, mutlaka üniversite kazanmamız gerektiğini gösterdi. Cesaret verdi. Bu imkanı bize veren tüm büyüklerimize teşekkür ederiz. dediler.
Pazar akşamı Çanakkaleye uğurlanacak öğrenciler, 14 Mart Pazartesi gününü Çanakkale şehitliğinde geçirecekler.


YORUMLAR