’Patikle Başla Kitapla Yaşa’’ projesi start aldı

'Patikle Başla Kitapla Yaşa'' projesi start aldı

Aileyi nitelikli kitap seçimi, ev ortamında okuma alanı yaratma, çocuğu kitap okumaya özendirme, kitabın yararları üzerine bilinçlendirme projesi 'Patikle Başla Kitapla Yaşa'' özel oturumla başladı.

23 Kasım 2020 - 09:35 - Güncelleme: 23 Kasım 2020 - 09:50

Projenin çıkış noktası ; Patik denilince aklınıza ne gelir? Yanıtlarınız arasında bebek var mı? Bebek ve Patik. PATİK tersten  KİTAP olarak okunur. Bu proje çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılaşmasının önemini vurgulamak üzerine planlandı. İsim annesi Prof.Dr Belma TUĞRUL olurken ‘’Patik dolusu sevgiler ‘’ sözü Polis Amca Anaokul Müdürü Birgül Berna UYSAL tarafından dile getirildi. 

‘’Patikle Başla Kitapla Yaşa’’ sloganıyla Türkiye’nin pek çok ilinden Okul Öncesi öğretmenin  katılımıyla yürütülecek bu projenin açılış toplantısı 20.11.2020 tarihinde MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Okul Öncesi Daire Başkanı Tuncay MORKOÇ’un konuşmasıyla, Okul Öncesi öğretmeni (Proje kurucu ortak) Kader DUMAN’ın moderatörlüğünde başladı. Program Prof.Dr Belma TUĞRUL, İstanbul İl MEM Müdür Yardımcısı  İrfan Zeki ER’in konuşmasıyla sürmüş ve Dr. Nihan Feyman GÖK, Dr.Işıl Taş’ın Kitap-Çocuk- Çocuk için Felsefe sunumları Güngören Polis Amca Anaokulu Müdürü (Proje kurucu ortak) Birgül Berna UYSAL’ın Kitap-Müzik/Hareket ilişkisi üzerine yaptığı çalışmayla sonlandı. Yüksek katılımlı toplantıda Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ferhat Öztürk’e ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a projeye ilçe MEM olarak destek verdikleri için teşekkür edildi. 

Aileyi nitelikli kitap seçimi, ev ortamında okuma alanı yaratma, çocuğu kitap okumaya özendirme, kitabın yararları üzerine bilinçlendirme gibi  hedefleri kapsamasının yanı sıra öğretmenin geliştirilmesi, ortak nokta olan çocuğa üstün yarar hususları üzerine yoğunlaşması sağlanacak bu projede.  Alanında özel isimleri Prof. Dr Belma TUĞRUL, Dr. Nihan FEYMAN GÖK, Dr. Işıl TAŞ, Güngören Polis Amca Anaokul Müdürü Birgül Berna UYSAL ve Kader DUMAN’ ın kuruculuğunu yaptığı projede belirli aralıklarla projeyi yürüten öğretmenler ve alanında uzman olan akademisyenler buluşacak.Pandemi sürecinin sonlanması halinde ilçe, il kütüphaneleri, belediyeler, STK’lar la proje geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmaları yapılacak.

2020/11/2020-11-23-09-46-46.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor