Ortaokullar hafızlık eğitimi için kapılarını açtı

Ortaokullar hafızlık eğitimi için kapılarını açtı

AHA İSTANBUL - - 2021-2022 eğitim öğretim yılında Örgün öğretimin yanında hafızlık eğitimi için Start verildi.

07 Haziran 2021 - 18:50 - Güncelleme: 07 Haziran 2021 - 18:54

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Mehmetçik imam hatip ortaokulun da başlatılacak örgün eğitim yanında hafızlık eğitimi için  kayıtlar başladı. Okul Müdürlüğünden  Hafız adayları için 20 Haziran'da sınav yapılacak duyurusu geldi.  Başvurular okulun web sitesinde yapılacak.  Okul müdürlüğünden yapılan açıklamada
İstanbul Güngören Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı itibari ile yürütülecek olan Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında beşinci sınıfa kayıt olan öğrencilerimize hafızlık hazırlık eğitimi verilecektir. Hafızlık hazırlık programlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize altıncı sınıfa geçtiklerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an Kursu'na kayıt yaptırma imkanı ve istemeleri halinde en az bir yıl süreli olarak eğitim - öğretim hakkını dondurabilme ve hafızlık süreçlerini tamamlayabilme imkanı sunulmaktadır. Hafızlık eğitiminin ardından sekizinci sınıfta da bu öğrencilerimize yoğunlaştırılmış bir akademik program uygulanmakta ve öğrencimizin hafızlığın yanında iyi bir öğrenim görme imkanı da sunulmaktadır. İlerleyen yıllarda ilçemiz Haznedar Mahallesi'nde yapımı planlanan yeni okul binamız ile de tüm öğrencilerimize çok yönlü bir gelişim süreci yaşatmayı planlıyoruz.

Sizler de hem hafız olmak hem de iyi bir akademik gelişim istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayarak okulumuz internet sitesinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvurularınız alındıktan sonra yapılacak olan inceleme neticesinde 20 Haziran 2021 Pazar günü saat 11.00'da Güngören Sultan Alparslan Anadolu İmam Hatip Lisesi B Blok hizmet binasında yapılacak olan ön  değerlendirme sınavına davet edileceksiniz. 
Şimdiden aramıza hoş geldin, hafız! :) denildi.



https://mehmetcikiho.meb.k12.tr/icerikler/orgun-egitim-ile-birlikte-hafizlik-projesi-basvuralari-basladi_11595266.html

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik...
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor