Mehmet Nuri Kaynar Ruhsuz bir Yönetmenlik eğitime yön veremez

Mehmet Nuri Kaynar Ruhsuz bir Yönetmenlik eğitime yön veremez

05.02.2021 tarihinde yürürlüğe giren Eğitim kurumlarına yönetici Seçme ve görevlendirme yönetmeliğine Mesk ve Diriliş Eğitim Sendikasından rest geldi.

06 Şubat 2021 - 09:20 - Güncelleme: 06 Şubat 2021 - 10:16

Mesk  ve Diriliş  Eğitim sendikası yayınladığı bildiride Ruhsuz bir yönetmelik eğitime yön veremez

Mehmet Nuri Kaynar: Eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme yönetmeliği ruhsuz dur. Geleceği inşa etmek gibi bir kaygısı yoktur.

Eğitim kurumlarına yönetici seçme ve görevlendirme yönetmeliği 
05.02.2021 tarihli ve 31386 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak uygulamaya girdi.

MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sen- Eğitim ve Öğretim Birliği Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar 05.02.2021 tarihinde 31386 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik hakkında değerlendirme yaptı. 

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada:

Yönetmelikle eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme sürecini belirleyecek olan bir düzenlenme yapılmış, daha doğru bir ifadeyle düzenleme yapılmaya çalışılmıştır. Ancak düzenlemeden çok dağıtma olmuştur.  İstişare etmeden, eğitim çalışanlarına, işin mutfağında olan emektarlara ve/veya bu emektarların temsilcilerinin görüş ve önerileri alınmadan emrivakiyle dayatılan bu yönetmelik bilimsellikten yoksun, adaletsiz ve sorunlu bir yönetmeliktir. Dedi.

Diriliş Eğitim Sendikası genel merkezinde Eğitim kurumlarına yönetici seçme ve görevlendirme yönetmeliğinin
05.02.2021 tarihli ve 31386 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanması üzerine Yönetici Yönetmeliği Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantı sonrası Mehmet Nuri Kaynar açıklama yaptı.

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu yönetmeliğin sade adı yenidir. Eski yönetmelikte yer alan pek çok hüküm birebir muhafaza edilmiştir.

Neden adaletsizdir? Çünkü: kazanılmış birçok hak yok sayılarak değerlendirmeye alınmamıştır.

Neden bilimsellikten uzaktır? Objektif değildir. Objektif değilse bilimsel de olamaz. Bilimsel bir kurgudan yoksundur. Kavramsal, anlamlı bir bütünlükten uzaktır. Ölçme, değerlendirme, tespit, bulgu veya veriye dayanmamaktadır.

Neden sorunludur? Çünkü: Eğitimin paydaşlarıyla bu konu istişare edilmemiştir. Yüz binlerce üyesi olan, çalışan temsilcisi konumundaki sendikalardan dahi görüş alınmamış, istişare ve müzakere edilmemiştir.

Mehmet Nuri Kaynar sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

Eğitim kurumlarında çalışan bakanlığın omurgasını oluşturan ve büyük sorumluluk alarak adeta devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesin de devletin gören gözü, yürüyen ayağı, tutan eli olan eğitim yöneticilerinin bilgi birikimi , edindikleri tecrübeleri hiçe sayılarak sadece bir sertifika programının eğitim yönetimine kalite getireceğini sanmak kasıtlı değilse bile eksik bir yaklaşım içermektedir.

Yönetmeliğin ruhsuz bir yönetmelik olduğunu söyleyerek, yönetmeliğin hükümetimizin misyonunu-vizyonunu içselleştiremediğinin ve  2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden yoksun olduğunun altını çizdiği tespitlerinde:

Bu yönetmelik ruhsuz dur. Ruhsuz bir yönetmelik eğitime yön veremez. Eğitime yön verme becerisin den yoksun, bilimsel, adil bir yönetmelik dahi sunamayanlar eğitim de dirilişi nasıl sağlayacaklar ? Eğitim de diriliş olmadan da milli bir Diriliş ten söz edemeyiz. Yönetici seçme yönetmeliği 2023, 2053 ve 2071 stratejik hedeflerinden yoksundur. Bu yönetmeliğin geleceği inşa etmek gibi bir kaygısı yoktur. Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti