AHA İSTANBUL- Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı''olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde binlerce kişi camilere akın etti.
Eyüp Sultanı dolduran binlerce kişi, orucunu açtıktan sonra teravih namazını kılarak sahura kadar ibadetlerini gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığının Eyüp Sultanda düzenlediği mevlit programı TRTden naklen yayınlandı. Programı, Eyüp Sultanı dolduran 20 bine yakın kişi izledi. Eyüp Sultan Camiinde teravih namazını kılmaya yer bulamayanlar Meydanı ve önündeki Fahri Korutürk Caddesini doldurdu.
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, TGRT Haber İftar Programı ve Habertürk Ana Haber Bültenine konuk olarak tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini kutladı. Kadir Gecesi için Eyüp Sultana gelen konuklar, gece geç saatlere kadar Kuran-ı Kerim okuyup, namaz kılarak, sahurlarını burada yaptılar.
HABER- AHA


YORUMLAR