İstesob ve Geso başkanı Faik Yılmaz ; Kredi borçları ertelensin

İstesob ve Geso başkanı Faik Yılmaz ; Kredi borçları ertelensin

AHA İSTANBUL - Salgın hastalıkta esnafa verilen 5 Milyar TL’lik destek paketi esnaf ve sanatkar için çok olumlu bir adım olduğunu açıklayan İstesob İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Güngören Birleşik Esnaf Sanatkarlar Odası  Başkanı Faik Yılmaz Kredi borçlarının ertelenmesini de istedi.

19 Aralık 2020 - 17:30 - Güncelleme: 19 Aralık 2020 - 17:36

İstesob İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz salgının tüm hızıyla devam etmesiyle salgının yayılmasını önlemek için  devletin yeni almış olduğu yeni kısıtlamalarda esnafın bir kez daha endişelerinin artığını dile getirdi.  Başkan Faik Yılmaz yaptığı açıklamada  salgın kısıtlamalarından İstanbul’da 19 farklı sektörde 93 bin esnaf ve sanatkarın etkilendiğini söyledi. İstesob ev Geso başkanı Faik Yılmaz,” Tarihimizde ilk defa esnafa hibe desteği verildi.  5 Milyar TL’lik destek paketi esnaf ve sanatkar için çok olumlu bir adım. Esnafımıza can suyu olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Esnafın Ahi Babası olduğunu gösterdi” dedi.

Salgının yayılmasını önlemek amacıyla yeni kısıtlamalar geldi. Esnaf ise endişeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 ayı kapsayan 5 Milyar TL’ye varan Esnaf Destek Paketi açıkladı. Buna göre mağdur olan sektörlerdeki esnaf ve sanatkara 3 ay boyunca bin TL ve 750 TL kira desteği verilecek.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, yeni salgın tedbirlerinin, ilk dönemdeki tedbirlere göre esnafı daha çok mağdur etmesinden korkuyor. Yılmaz, esnafın ayakta durabilmesi için faizsiz kredi desteği istedi ve kredi borçlarının ertelenmesini talep etti.

Başkan Faik Yılmaz, esnaf ve sanatkarın kredi borcu altında ezildiğini söyledi. Esnaf Destek Paketi ile düşük faizli kredi imkanından yararlanın esnafın borcunu ödeyemediğini belirten Yılmaz,” Esnaf, biriktirdiklerini, kötü gün için ayırdığı parayı salgının ilk döneminde harcadı. 1 milyona yakın esnaf, Esnaf Destek Paketi ile düşük faizli kredi imkanından yararlandı. Ama esnafımız henüz çektiği krediyi ödeyecek parayı kazanamadan yeni kısıtlamalar geldi. Esnaf işçisinin parasını, dükkanının kirasını ödemekte zorlanıyor. Bu durumda kredi ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor