Hocaların Hocası Eyüp Kuşçu için kickboks camiası yas tutuyor

Hocaların Hocası Eyüp Kuşçu için kickboks camiası yas tutuyor

AHA iSTANBUL - Kickboks camiasına doğayeni,Türkiye'ye kickboksu sevdirmiş Eyüp Kuşçu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

30 Eylül 2021 - 13:15

Aslen İran azerilerinden olan,hocaların hocası,spor camiasında başarılarıyla bilinen Eyüp Kuşçu hayatını kaybetti.Elim olayı Türkiye Kickbox Federasyonu Koordinatörü ve Yeni Malatya Spor eski as başkanı Nusret Öncü yayınladığı taziye mesajıyla duyurdu.Başkan Nusret Öncü mesajnda ''Kardeşimin ölümünü üzüntüyle öğrendim
Allahım rahmet eylesin mekanın cennet olsun inşallah ailesinin ve camiamızın başı sağolsun''dedi.

Eyüpn Kuşçu kimdir
 

EYÜP  KUŞÇU 1973 İRAN-GHOUSHCHI doğumludur. Boksa 3 yaşındayken iyi bir boksör olan abisi Cevad’dan gard almayı öğrenerek başladı. Bu yaşlarda Hollywood yıldızlarından SYLVESTER STALLONE’nun ROCKY filmlerini izleyerek feyz aldı ve farkında olmadan sağ gard olmasına rağmen solak bir boksör oldu. Daha sonra Urimiye ilinde boksta daha da ileriye gitmek için spor öğretmeni Merhum Ali Farajzade ve İsmail Mehdizadehboks hocalarından eğitimini alarak bir çok şampiyonluk ve derece kazandı. Aynı zamanda boks sporu dışında Kick Boks sporuna da ilgi duyarak Van Dame hayranlığı ile dövüş filmlerini izleyerek, önceleri tutku halinde gönül verdiği bu spor dalında da ustalaşmış ve başarılara imza atmıştır. Eyüp Kuşçu bu sporu yapmak isteyen genç sporculara Boks, kickboks sporunu “Aklın kesiyorsa ve yüreğin inanıyorsa başarabilirsiniz“ diyerek mesajını vermiştir. 

  Küçük yaşlarda boks dalında yaşadığı bütün zorluklara göğüs gererek hayallerini, umutlarını hiç yitirmeden, “Gençliğimizi boksa hediye diye verdik ve hala vermeye devam ediyoruz.“ diyen bir boks ve kick boks sevdalısıdır. Proje fikirleriyle dolu bir dövüşçüdür. Sporcularına söylediği anlamlı güzel sözü ise, “ Ne yapıyorsan yap aşk ile sevgi ile yap şampiyon olmak önemli ama ringlerde kendi öz değerine imkanlar verip kendini geliştirebiliyor musun, işte o zaman başarılısın demektir.“ diyen şampiyon bir fikir adamıdır Eyüp Kuşçu. 

Eyüp Kuşçu'nun  3 Yaşından 44 Yaşına Kadar  İyi Bir Dövüşçü Olmasına Neden Olan Ve Yanında Bulunan Değerli İnsanlar ; 

İRAN’DAN : 

Cevad Pourtaghi-Ghoushchi-Ali Farajzade-İsmail Mehdizadeh-Gholam Hoseyin Toutounchi- Gholam Reza Karimi- Hoseyin Nohrudi- Abdorreza Ansari Salehnia- Asghar Kazemi-  Ahmed Nateg Nuri (İRAN BOKS FEDERASYON BAŞKANI) – Manucher Magsudi (İRAN BOKS FEDERASYONU ASBAŞKANI) -  Homayun Erdelan – Mahmud Farajzade – Gholam Hoseyin Delşad – Nasrullah Delşad 

TÜRKİYE’DEN: ( 2001’DE Türkiye'ye Geldikten Sonra Yanında Bulunan Antrenörleri ve Sevenleri) 

(Merhum) Bülent Sümer - Ali Çitak – Enver Yılmaz – Tuncay Varol – Yurdakul Güleren – Erdinç Güleren – Ali Yılmaz - Hasan Canca – Birol Topuz – Fikret Güneş – Hayrullah Camadan – İsmail Hakkı – Ahmet Ali Şimşek – Ömer Karadeniz – Mert Öztemel –Sami Akın – Orhan Ergen – Nusret Öncü – Burçin Terzi – Yavuz Özkaya – Hasan Aktoka Nurettin Olgun – Kemal Sonunur– Yaşar Şahin – İrfan Polat – Eyüp Gözgeç Caner Doğaneli – Cemal Öner – Selçuk Yücel – Ülkü Yavuz – İsmail Lotoz – Yusuf Ali Kan Cemal Kamacı – Orhan Ayhan – Tunç Turgut – Kibar Tatar – Ensar Tatar – Selami Karakelle Faruk Karatop – Mustafa Genç – Malik Beyleroğlu – (merhum) Sinan Şamil Sam – Kurban Günebakan – Nezih Noyan – Hasan Yavuz – Alpaslan Yıldırım – Ünver Bayram – Adnan Kuzu – Atilla Cömert – Arif Çelik – İsmail Tan 

Aynı Dönemde Bulunan Asya Şampiyonları ve Milli Takım Arkadaşları: 

İraj Kiarostami – Mortaza Shiri- Reza Samadi – Bijan Batmani – Esfandiyar Mohammedi – Bahman Aziz Pour – Asadollah Johari – Akbar Ahadi – Ali Dousti – Siamak Varzideh –Anushirivan Nuriyan – Babak Moghimi – İraj Shaterlu – Mohammed shaterlu – Ebrahim Mosavi - Omid Rashid – Masoud Mostafavi – Kurosh Mollai vs. 

Dereceleri ve Başarıları  

Eyüp KUŞÇU amatör dövüş  kariyerinde (İRAN,TÜRKİYE,ROMANYA,AMERİKA,ALMANYA,JAPONYA,FİLİPİN,MALEZYA, ÖZBEKİSTAN,ÇİN) ve birçok ülkede 520’ye kadar amatör maç yapmıştır. 495 galip geldiği maçların içerisinde 170’ini nakavtla kazanmış ve 25’ini kaybetmiştir. 

Eyüp KUŞÇU  profesyonel maçlara 34 yaşından itibaren başladığından dolayı profesyonel maç sayısı 15 maçtır. 12 galibiyetin 5’ini nakavtla kazanmıştır ve 3 maç kaybetmiştir.  

1988-1989 yıllarında 15 yaşındayken URUMİYE ilinde 75 kg’de il şampiyonu olmuştur.  

1990’da  İran Gençler Boks Şampiyonasında milli sporcuları yenerek altın madalya kazanmıştır ve o yıllarda kendinden çok söz ettirmiştir. 

1991 yılında Eyüp KUŞÇU büyük hedeflerini yakalamak için Askerlik döneminde HORASAN ilinde rakiplerini nakavt ederek HORASAN il şampiyonu olmuştur ve  altın madalya kazanmıştır ,daha sonra HORASAN ili boks takımı antrenörü GHOLAM HOSEYİN TOUTUNCHİ ile hedeflerine ulaşmak için  Büyükler İRAN Şampiyonasına büyük zorluklara göğüs gererek hazırlanmıştır.  

1992’de İran Büyükler müsabakalarında zirveyi yakaladı ve şampiyon oldu.  

1993 yılında (İRAN-TAHRAN) Asya Boks Şampiyonasında ikinci maçını dünya ve olimpiyat şampiyonu ve IBF dünya şampiyonu KAZAK boksör VASİLY JİROV’u  yenerek ve finalde asya şampiyonu KORE’li boksör KU YANG SAM’ı yenerek  altın madalyayı kazandı ve  örnek sporculuğu ile Ahlak Kupası’na layık görüldü ve en güçlü boksör ünvanını kazanarak kupayı aldı. 

1994 yılında (JAPONYA-HİROSHİMA) da ki büyük organizasyonda müthiş maçlar çıkartarak Asya Olimpiyatları Şampiyonu oldu. Bu şampiyonada şimdinin WBC ağır siklet boks şampiyonlarından OLEG MASKOYEV herkesi nakavt ederek altın madalya kazanmıştır.  

1995 yılında ilk defa (BERLİN-ALMANYA) Dünya Boksa Şampiyonasına katılım göstermiştir. Bu şampiyonada profesyonel anlamda çok ünlü isimler katılım göstermiştir. ANTONİO TARVER (ABD-81KG) altın madalya - FELİX SAVON(CUBA-91KG) altın madalya – VİTALY KLİCKHO (UKR-+91) gümüş madalya ve VASSİLY JİROV (KAZAK-81KG) bronz madalya kazanmışlardır. 

1995 yılında ÖZBEKİSTAN’ da Asya Boks üçüncüsü oldu. 

1996 yılında her sporcunun hayali olimpiyatlara katılmaktır. ATLANTA OLİMPİYAT oyunlarına hazırlanırken İRAN sinemasının aksiyon oyuncusu JAMSHİD HASHEM POUR oynadığı bir sinema filminde bana oyunculuk teklifi geldi. Bu filmde bir boksörü canlandırıcaktım. Oyunculukta benim bir hayalim olduğundan dolayı iki seçenek arasında kalarak oyunculuğu redettim ve olimpiyat oyunlarına gittim. 

1996’da (FİLİPİN-CİBU-ATLANTA OLİMPİYAT) elemesinde Asya Boks ikinciliği kazandı ve olimpiyat vizesi kazandı. 

1996 yılında ROMANYA Dünya Altın Kemer Boks Şampiyonasına katıldı. 

1996 yılında ATLANTA OLİMPİYAT’ larına 81 kiloda katılım göstermiştir. Bu şampiyonada ilk maçını KORE’li boksörle 17-17 eşit puanla İRAN’LI olduğumdan dolayı  siyasi bir nedenle maçı kaybettim.  

Bu olimpiyatlarda 57kg’de şimdinin fenomeni FLOYD MAYWEATHER bronz madalya – 

 63 kg’de ARİEL HERNANDEZ CUBA altın madalya – 75 kg’de  TÜRK sporcumuz MALİK BEYLEROĞLU gümüş madalya -  81 kg’de iki kez ASYA’da yendiğim KAZAK sporcu VASSİLY JİROV altın madalya kazanmıştır – ROCKY 6 filminde rol alan ABD’li ANTONİO TARWER bronz madalya – 91kg’de CUBA’LI FELİX SAVON altın madalya ve +91 kg’de UKRAYNALI KLİCKHO altın madalya kazanmıştır. 

1996 yılında önemli bir hayalini gerçekleştirildi. İran’da Urumiye ilinde Şayesteler Spor Kulübünü kurdu ve sporcu yetiştirmeye başladı.   

Eyüp Kuşçu’ nun eğitim felsefesi ve hayat düşüncesi aynen şöyledir; “ Öğrendiğinde Öğret, aldığında ver.“  

1997’de Çalışmadan tarih yazılmaz dedi ve üçüncü kademe boks antrenörü diploması sahibi oldu. 

1997’de İRAN’ da MUHARREM ZEYNELZADE  yönetmenliğini yaptığı tarihin önemli bir savaşını (IRAK-İRAN) anlatan bir aksiyon filminde ÇENGİZ VOUSUGHİ ve MAHSHİD AFSHARZADE’nin oynağını bu filmde başrol olarak oynadı. (AYPARA Sinema Filmi)

1998 yılında “Hayat zor bir oyun hele Kick Boks çok çalışarak, çok ciddiyet ve ahlak istiyor.“ 

Diyen mücadeleci yapısıyla 1994 yılından itibaren antrenörü Satar Ali POUR ( Kick Boks 7. Dan sahibi eğitimi aldı) ve Kick Boks siyah kuşak sahibi oldu. 

1998 yılında  Üniversiteyi kazanarak Spor Akademisini okumaya başladı. 

1998 yılında kendisi için çok değerli ve özel olan eşiyle tanıştı, evlendi. 

1999 yılında İRANIN tüm milli antrenörlerin katıldığı bu kursta EN İYİ ANTRENÖR OLARAK   OLİMPİYAT KOMİTESİ BAŞKANI JAUN ANTONIO SAMARANCH imzalı Uluslar arası antrenörlük Boks Sertifikasını aldı.  

2000 yılında İRAN milli takım seçmelerinde birinciliği elde ederek uluslar arası FAJR Boks turnuvasında mücadele etmeye hak kazandı. 

2001 yılında Fenerbahçe  kulübüyle anlaştı. İran’dan Türkiye’ye göç etti. 

2001 yılında Abdullah Oğuz’un yönettiği e-kolay.net reklam filminde başrol oynadı. 

2001 yılında Türkiye’de başarılarına devam etti ve ANKARA’ da Türkiye kulüpler Şampiyonu oldu. 

2001 yılında NEVŞEHİR’ de Türkiye Ferdi  Boks Müsabakalarında şampiyonluğunu korudu ve altın madalya kazandı. 

2002 yılında ADAPAZARI’ nda Türkiye Kulüpler Şampiyonasında 3. kez altın madalyasını hak ederek şampiyon oldu. 

2002 ERZURUM’ da Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında 91kg den 81kg’ye inerek güç kaybı ve kas kaybı olduğundan dolayı bu şampiyonada  üçüncü oldu. 

2003 İZMİR’ de Türkiye  Kulüpler şampiyonasında 91kg’de Türkiye ikincisi oldu. 

2003 TRABZON’ da Türkiye Ferdi Boks ikincisi oldu. 

2003 yılında İRAN’ da (TAHRAN) yapılan Kick Boks antrenörlük kursunda 2.dan sahibi oldu. 

2003 yılında  İRAN vücut geliştirme federasyonunun düzenlediği antrenörlük kursunda  üçüncü kademe antrenörlük belgesini aldı.  

2004 yılında ÇİN’ de GUANGZHOU eyaletinde  (ATHENA Olimpiyatları Elemesi)de Asya Boks üçüncüsü oldu.  

2004 yılında BURSA’ da 4. kez  Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında altın madalya sahibi  oldu. 

2005 yılında KÜTAHYA Türkiye Gruplar ikincisi oldu. 

2005 yılında DENİZLİ Türkiye Ferdi Boks ikincisi oldu. 

2006 yılında Bostancı Gösteri Merkezinde, Tarık Solak A1 Kick Boks organizasyonunda hakemlik yaptı. 

2006 yılında Birol Topuz Fenerbahçe’de bir Kick Boks organizasyonunda iki dövüşçüyü nakavt ederek şampiyon oldu. ( ilk maçını Tayfun Aktoz’ u 1. raunt da nakavt ederek kazandı. İkinci maçında Gökhan Gülücü’ yü 2. raunt da nakavt ederek kazandı.) 

2007 yılında eğitime devam dedi,  Ümraniye’de Eyüp Kuşçu Sport Shop (UNİTED SPOR) ve Eyüp Kuşçu Sport Clup (GOLDEN GLOVES FİGHT CLUB) bir spor kulübü açtı ve şu tarihe kadar şampiyonlar  yetiştirdi. 

2007 yılında Birol Topuz Rules Kick Boks K1 Organizasyonunda Süper Fight açılış maçında Gökhan Gülücü’ yü 2. kez yenerek kupayı aldı. 

2007 yılının 25 Mayıs’ da Ring Master (Türkiye Starını Arıyor) adlı organizasyonunda İsmail Yeşil’i yendi. Finalde 2. maçın yorgun olduğundan dolayı devam etmek istemedi ve K1 2. oldu.  

2008 yılında Ahmet Öner’in düzenlediği WBC Profesyonel Boks şampiyonasının açılış Maçında RUS rakibi Yuri Lunev nakavtla yendi ve altın kupayı aldı. 

2008 yılının Nisan ayında Akın Dövüş Arenasında Ukraynalı rakibiyle maç yaptı 3. raund’da kaşı açıldı, maçı bırakmak zorunda kaldı ve maçı kaybetti. 

2008 yılında Ergen Ring Ateşi 2’de profesyonel kick boks maçında bir İranlı (Cafer Ahmedi-105 kg) sporcuyla karşılaştı, maçı yenmek üzereyken maçın bitimine 30 saniye kala tekme darbesiyle kolu kırıldı ve maçı aldığı halde maalesef  bırakmak zorunda kaldı.İSOM(İstanbul Ortapedi Merkezi) da tedaviye alındı. 

2009 yılında kol kırıklığından dolayı bir süre maç yapamadı. Fakat sahibi olduğu spor kulübünde GOLDEN GLOVES FİGHT CLUB(boks-kickboks-muaythai-jiu jitsu-mma ve body-fitness) eğitimine devam etti. 

2010 yılında Ahmet Öner’in düzenlediği WBC  profesyonel boks maçında Letonyalı rakibini(FLORİANS STRUPİTS) nakavt etti. 

2011 yılında WBC(Dünya Boks Konseyi) Muay Thai Federasyonu başkanı (Sayın) Kovıd Bhakdibhumi ve WBC Almanya başkanı Reza Jabborpour Eyüp Kuşçu ile WBC Muay Thai Türkiye temsilciliği için müzakereler yaptı. 

2012 yılında WBC(Dünya Boks Konseyi) Muay Thai Federasyonu tarafından Eyüp Kuşçu Türkiye Muay Thai federasyonu başkanı seçildi. 

Her şey geçer, geride filmler kalır düşüncesiyle Eyüp Kuşçu sinemada oyunculuk geçmişi olduğundan dolayı 2013 yılında Türkiye’de bir ilk olarak(action cast ajans) AKSİYON OYUNCULUK ajansını faaliyete geçirmiştir. Türkiye’nin başarılı ve oyunculuk yeteneği olan sporcularını Türk sinemasına tanıtmaya başlamıştır. 

2014 yılında Eyüp Kuşçu Padeshah Mobilya mağazasını açarak, bu mağazada klasik mobilya üretimi satışı ve aynı zamanda iç mimari ve ev dekorasyonu üzerine faaliyet göstermektedir. 

2015 yılında Mobilya üretim ve satışının dışında PADESHAH DÖŞEME Firması kurulmuştur ve bu firmada her türlü koltuk döşemesi, tamiri yapılmaktadır. 

2016 yılının Şubat ayında (FİGHT NİHT 1)  olarak GOLDEN GLOVES TÜRKİYE PROFESYONEL KİCKBOKS ALTIN KEMER ŞAMPİYONASI’ nı düzenledi bu organizasyonda Ali ÇAKIR(ÜMİT YILMAZ FİGHT CLUB’DAN) Altın kemer ve para ödülünü kazandı. 

2016 yılının Ağustos ayında(FİGHT NİGHT 2) Türkiye’de bir ilk olarak; TÜRKİYE AMATÖR BOKS ALTIN KEMER ŞAMPİYONASI’NI düzenledi. Bu şampiyonada dövüşçülere ilk defa altın kemer ve ödül verildi. Bunun yanı sıra İstanbul’un çok değerli antrenörleri davet edildi. Plaketle onurlandırıldı. 

2016 yılının Kasım ayında “BAŞKASINA YARARI DOKUNAN İNSAN, EN KUSURSUZ İNSANDIR.“ dedi ve HAYAT VER TÜRKİYE adında insani yardım kuruluşunu kurdu. Bu kuruluşta Eyüp Kuşçu Spor Kulübü üyelerinin yardımlarıyla DOĞRU YERDEN, DOĞRU YOLDAN, DOĞRU YERE yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmaktadır. 

2017 yılında (FİGHT NİGHT 3)WBC MUAY THAİ TÜRKİYE ALTIN KEMER ŞAMPİYONASI Ümraniye’de, Eyüp Kuşçu Başkanlığında büyük bir heyecan yarattı. Türkiye WBC Muay Thai Federasyonunun Türkiye Altın Kemer Şampiyonası yapıldı. 

Bu şampiyonada 60-64-67-71-75-81-85-91-95+ kilolarında şampiyon olan sporcular altın kemer ve para ile ödüllendirildi. 

Yine 2017 yılının Ağustos ayında ( FİGHT NİGHT 4) THE CHAMPION PROFESYONEL  TÜRKİYE KİCKBOKS ALTIN KEMER şampiyonası yapıldı. 

Bu şampiyonada 60-64-67-71-75-81-85-91-95+ kilolarında şampiyon olan sporcular altın kemer ve para ile ödüllendirildi. 

2017 yılında eylül ayında ABDULLAH OĞUZ’UN KANIT dizisinden sonra ÇEMBER dizisinin dövüş sahnelerinin KREOGRAF’nı ve yardımcı oyunculuğunu yaptı. 

2018 yılında  Kick boks şöleni çarşının merkezinde olacak: Eyüp Kuşçu bu sene  yapılacak olan ( FİGHT NİGHT 5) THE GRAND FİGHTER TÜRKİYE ALDIN KEMER Şampiyonası için hazırlanıyor. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...