Hava Rendeci Kadınlar Ailenin ve Toplumumuzun Mihenk Taşıdır

Hava Rendeci Kadınlar Ailenin ve Toplumumuzun Mihenk Taşıdır

AHA SAMSUN - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Muhtarlardan sorumlu teşkilat Başkan Yardımcısı Samsun  Atakum  Atatepe Mahallesi muhtarı Hava Rendeci 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

07 Mart 2024 - 20:35 - Güncelleme: 07 Mart 2024 - 20:50

Hava Rendeci “Kadınlar Ailenin ve Toplumumuzun Mihenk Taşıdır “
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Muhtarlardan sorumlu teşkilat Başkan Yardımcısı Samsun  Atakum  Atatepe Mahallesi muhtarı Hava Rendeci  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Şunları söyledi:
Dünyanın hemen her yerinde yüzyıllar boyunca kültürel ve ekonomik sınırlar ile mağdur edilen kadınların toplumsal yaşamın en ağır yüklerini taşımak zorunda bırakılırken  “Bundan yüzyıllar önce Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), Veda Hutbesi’nde “Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim” sözleri ile kadın haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiştir
Ancak son günlerde giderek artan Kadına şiddet ve ölümle bulan olaylar bizleri derinden üzmüştür ve üzmeye devam ediyor. En önemli hakkımız “yaşam hakkı” için dahi maalesef çok büyük mücadeleler veriyoruz. Kendilerinde kadını öldürmeyi hak gören bir zihniyet ile hâlâ bu yüzyılda bile karşı karşıyayız
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, biz kadınları anlatırken; ‘’Dünyada her şey kadının eseridir…” diyerek kadınların ne kadar güçlü olduğunu vurgulamıştır. 
Evet; biz şefkat dolu, merhametli, güçlü olduğumuzu, dahası her şeye layık olduğumuzu biliriz. 
Biz biliriz ki; kadınlar tanımlamalara sığmaz, onları kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. 
Güçlü Türkiye için güçlü kadın şarttır. O nedenle çıkış noktası Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm kadınlar nezdinde Başta Cefakar Kadın Muhtar Arkadaşlarımızın ve Tüm Kadınlarımızın Günü  kutlu olsun.

2024/03/2024-03-07-20-50-02.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik...
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor