Güngören, YILIN BABASI, Esnafların Abisi " Faik Yılmaz...

Güngören, YILIN BABASI, Esnafların Abisi " Faik Yılmaz " dedi

AHA İSTANBUL - Güngören'in Sesi Gazetesi yılın enlerini seçerken komisyon yılın babası Güngören'li Aşçı Kemal'in oğlu eski muhtar, esnafların abisi Faik Yılmaz'ı ilan etti

17 Haziran 2021 - 18:55 - Güncelleme: 17 Haziran 2021 - 18:57

2021 yılı enlerini seçen Güngören'in Sesi Gazetesi 21 Haziran Babalar Günü için yılın babası Güngören ilçe tarihinde imzası olan eski muhtar Faik Yılmaz komisyon kararıyla YILIN BABASI  seçildi. 70 yıllık hayat hikayesinde 60 yıldan fazlasını Güngören'e adayan Aşçı Kemal'in oğlu olarak bilinen  ilçenin ilk muhtarlarından olan başkan Faik  Yılmaz , halen Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığını yürütmekte.  Esnafların abisi Faik Yılmaz'ın YILIN BABASI seçilmesi ile her kesimden taktir topladı.  Yılın Babası Başkan Faik Yılmaz  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığınıda yürütmekte olup Güngören'in değerlerindendir.Kendisi tarafından kurulan İkitelli’de Bağcılar-Güngören Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 1983 yılında başkanlığını yaptı. 

Evli dört erkek çocuk babası olan Faik Yılmaz, 1949 yılında İstanbul’da doğdu. Çalışma hayatına deri konfeksiyon terzisi olarak atıldı, cemiyet hayatına da Güngören Spor Kulübü’nde1972 yılında yöneticilik yaparak başladı. 1977 yılında Güngören Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan vekilli olan Faik Yılmaz, bu odaya 31.10.1980 tarihinde başkan seçildi ve halen bu oda başkanlığını sürdürmektedir.1984 yerel seçimlerinde Güngören Merkez Mahallesi muhtarlığına seçildi. Türkiye’nin kalkınması ve büyümesinin organize sanayi sitelerinden geçtiğini inanan Faik Yılmaz, bu amaçla İstanbul’daki birçok sanayi sitesinin kuruluşuna öncülük etti.

1984 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Disiplin Kurulu üyeliğine, 1986 yılında ise yapılan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 1994 yılında Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkan Vekilliği görevine seçildi. 25.12.2005 tarihinde yapılan seçimlerden sonra İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Başkan Vekilliği görevine getirildi. Yönetim kurulunca 23 Ocak 2009 tarihinde, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanlığa seçildi. 2010 yılında Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) yönetim kurulu üyeliğine seçilen Faik Yılmaz, 2010- 2014 yılları arasında TESK Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Faik YılmazİSTESOB’un 33.,34. ve 35. Olağan Genel Kurulları’nda delegelerin büyük çoğunluğuyla yeniden başkan seçildi. 2022 yılına kadar İSTESOB ve Güngören Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını sürdürecek Faik Yılmaz aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Vakfı Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor