Fethin 560. yılı kutlaması ve Yenikapı Trabzon Tanıtım...

Fethin 560. yılı kutlaması ve Yenikapı Trabzon Tanıtım Günlerinin açılışı muhteşem oldu

AHA İSTANBUL - 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fethin 560. yılı kutlaması ve Trabzon Tanıtım günlerinin açılışında Trabzonlular Yenikapı'da tüm değerleri ile adeta birlik beraberlikte gövde gösterisi yaptı.

15 Ekim 2021 - 23:30

Yenikapı Trabzon günleri düzenlenen muhteşem açılışla Start aldı. Trabzonluların tüm değerleri bu özel günde yerlerini alırken birlik beraberlik de bir kez daha kızkandırdı. Yenikapı günlerinin açılış programının ev sahipliğini Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu yaparken açılışta   Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan vekili Celal Adan , Milletvekilleri Halis Dalkılıç, Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Belediye başkanı Murat Zorluoğlu,   Mhp İstanbul il başkanı Birol Gür,  İstanbul ilçe belediye  başkanları Ergün Turan, Dr. Mim. Bünyamin Demir,  Lokman Çağrıcı, Kemal Çebi ve çok sayıda ismini sayamadığımız belediye başkanları   ve Trabzon ilçe belediye başkanları, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan yardımcıları Necmettin İzol, Ömer Urgun, il başkanı Yusuf Polat, Güngören Ak Parti İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, Saadet Partisi ilçe başkanı Muhammed Resuloğlu, Güngören Belediyesi Grup başkanvekili Tarık Kanbur,  Güngören Trabzonlular dernek başkanı İbrahim Yılmaz, Trabzon yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş, eski İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Dilaver ilahi ismini sayamadığımız Parti yöneticileri Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri , çok sayıda katılımcı bu özel günde coşkuya ortak oldular. 

Program sunuculuğunu Tv Program yapımcısı Aslan Kar yaparken, acılışta Kur'an-ı Kerim'in Fetih suresinin 1 ve 9 ayeti okunurken sema'ya açılan eller de şükürler edildi. Horon oyunundan sonra  Program açılış konuşması yapan Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu konuşmasında federasyon olarak yeniden daha büyük işler başarmak Trabzonluları daha büyük etkinlikleri hazırlamak için çalıştıklarını dile getirirken Trabzon İpekyolunun Demir ağlarla örüleceğini, İstanbul'da Trabzon Kültür Evi çalışmasının devam ettiğini,  Kız Öğrenci Yurdu kurmak için de hazırlıkların yapıldığının  müjdesini verdi. Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu selamlama konuşmasında Trabzonluların Yayla çocukları olduğunu bu tepelerin Toros Boztepe Uzungöl'ün, kuymağın  orada olduğunu kıymetlisi olan Trabzonsporun orada olduğunu bir kez daha hatırlattı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da konuşmasında Trabzon'un tarihi turizmi ve  Doğa sporlarıyla Cazibe Merkezi olduğunu dile getirdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'ta program açılış selamlama konuşmasında Trabzon'un ismi büyüktür, coğrafyası zor bir yerdir. İstanbul bizim için 2. bir Trabzon oldu. Trabzonlular inatcı ve rekabetcidirler. Tüm siyasi partilerimizde  yerimiz var, Ortak değerimiz Trabzonsporda buluşuyoruz. Trabzonumuz Turizm şehri olma yolunda ilerliyor. dedi. Konuşmalardan sonra kurdele kesimi yapılarak etkinlik resmi olarak başlamış oldu. Sahneye çıkan sanatçı  Apolas Lermi'nin şarkıları ile katılımcılar adeta yeniden duramadı, horonlarıyla birlik beraberlik mesajı bir daha verildi. 
 Trabzon Fethinin 560 yılı kutlama ve  Trabzon Gunleri  etkinliğinde Eser ürünler, el işçiliği eserler, yerlerini alırken Trabzon'un yer aldığı standlar ise ilgi odağı oldu. Horonlar saatlerce oynandı, terler döküldü. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...