Dört dörtlük Malatyalılar Yenikapı’da 4 gün tarih yazdı

Dört dörtlük Malatyalılar Yenikapı'da 4 gün tarih yazdı

AHA İSTANBUL - Yenikapı'da 4 gün süren Yeditepe'den Yenikapı'ya Malatya tanıtım günleri muhteşem finalle sona erdi.

24 Ekim 2021 - 23:40

Malatya  Konfederasyonu'nun organize ettiği 21-24 Ekim tarihleri arasında 4 gün süren Aslantepe'den Yenikapı'ya Malatya tanıtım günleri coşkusu sona erdi. Sanatçıların sahne aldığı 4 gün boyunca özel konuklar adeta Yenikapı alanına akın ettiler. Devlet bürokrasisi, Siyasiler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri  4 gün boyunca alanda ve Malatyalıların coşkusuna ortak oldular. Malatya tanıtım günleri kapanış programının sunuculuğunu radyo TV program yapımcısı Ali Biricik ve Serkan Lama yaptı. Ünal da sahne alan sanatçılar Malatyalı Bilal Sonses, Mehmet Balaban, Bilal Güregen, Songül Korkmaz, Ebru Yaman, Fatoş Çal, Aziz Karataş sahne alırken festivalin son gününde 7'den 70'e sanatçıların türküleri ile halaylar çekerek doyasıya eğlendiler.
 Yenikapı Malatya günleri kapanış programında ev sahibi Malatya Konfederasyon başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu gelen misafirlerini tek tek ağırlarken Malatya konfederasyonunun A  takımı organizasyon ekibi sahnede  alkışlarla takdir topladı.   4 gün süren etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Malatya Konfederasyonu ve Yeni Malatyaspor Kulübü başkanı Adil Gevrek emeği geçenlere tek tek teşekkür ederken Festivalimize ayrım yapmadan herkesi davet ettik. Burada Malatyalıları Malatyalılarla tanıştırdık. Malatya'ya gitmemiş Malatyalıları Sıla-i Rahim e davet ettik. Hakkari'yi kardeş il olarak ağırladık, bizleri 4 gün boyunca yalnız bırakmayan misafirlerimize ve organizasyonda Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu program kapanış  konuşmasında Malatyalıların kimselerle yarışmadığını kendisiyle yarıştığını dile getirdi. Senede bir sefer Malatya'ya gelmeyenin Malatyalı sayılmayacağını, Malatya'nın ürününü almayanında hasta kabul ettiğini sözlerine ekledi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'te konuşmasında Malatya'yı anlatmaya sözlerin yetmediğini,  Malatya Malatya bulunmaz eşin   sözünü bir kez daha hatırlattı. Etkinlikte 4 gün boyunca yer alan kardeş şehir Hakkari belediyesi Sosyal İsler Kültür Müdürü Ayhan Tunç'da konuşmasında etkinlik alanında olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirirken herkesi de kardeş şehir Hakkari'ye davet etti. Kıbrıs Malatyalılar dernek başkanı ise konuşmasında anavatanla yavru vatanın Tek Yürek olduğunu bir kez daha haykırdı.
Konuşmalar sonunda sahneye çıkan sanatçılar şarkı ve türküleri ile duygulara yön verdiler. 
 Yenikapı Malatya günleri finalinde özel konuklar arasında Trabzonlu Sivil Toplum kuruluşu temsilcilerinden Sadullah Dervişoğlu, Fikret Turan,  kardeş şehirleri Malatya'nın özel gününde yerini aldılar. Alanda Malatya'nın gururu Şahin Özer'in çocukları , Fatih Şahin ve Burcu Özer Kardeşler, Canatar  yönetim kurulu üyesi Ömer Atar çok sayıda davetli de güzel günün kapanışına şahitlik ettiler. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti