Diriliş Eğitim Sen Mehmet Nuri Kaynar Milli birlik ve...

Diriliş Eğitim Sen Mehmet Nuri Kaynar Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar 24 Kasım öğretmenler günü mesajı yayınladı.

24 Kasım 2020 - 11:00

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı 
Mehmet Nuri Kaynar: “Eğitim sisteminin kalitesi öğretmenlerinin sunacağı eğitim hizmetinin kalitesine bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı 
Mehmet Nuri Kaynar 24 Kasım öğretmenler günü mesajı yayınladı.

MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: Öğretmenler toplumda her türlü tutum, davranışlarıyla örnek insanlardır. Ülkenin şekillenmesinde önemli rol oynar. Okulun hatta eğitim sisteminin kalitesi öğretmenlerinin sunacağı eğitim hizmetinin kalitesine bağlıdır desek yanlış olmaz. Bir Ülke’nin ufku öğretmeninin ufku kadardır. Şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun bir milletin makûs kaderini ancak öğretmen değiştirebilir.

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı 
Mehmet Nuri Kaynar'ın 24 Kasım öğretmenler günü mesajı:

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. Doğum yıldönümü olan 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştı. O günden bugüne kadar her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenin toplum içindeki yeri, değeri belirtilir. Öğretmenler Günü'nde; eğitime, öğretime hizmet eden öğretmenler anılır. Gençlerin yetişmesindeki katkıları anlatılır. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler 24 Kasımda Öğretmen Andı içerler.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.
Öğretmenler toplumda her türlü tutum, davranışlarıyla örnek insanlardır. Ülkenin geleceğinin şekillenmesinde çok önemli  bir misyon üstlenirler. Okulun hatta eğitim sisteminin kalitesi öğretmenlerinin sunacağı eğitim hizmetinin kalitesine bağlıdır desek yanlış olmaz. Bir Ülke’nin ufku öğretmeninin ufku kadardır. Şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun bir milletin makûs kaderini ancak öğretmen değiştirebilir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır…” diyerek bu gerçeği ifade etmiştir.

Dün olduğu gibi bugünde zor şartlar içerisinde sorumluluklarının bilincinde olarak mevcut imkânlar içerisinde milli mücadele şuuruyla mazeret üretmek yerine ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak destanlar yazan öğretmenlerimize ve bütün eğitim çalışanlarına insanca yaşayabilecekleri mesleklerinin onuruna yakışacak şekilde mesleklerini icra edebilecekleri sosyal ve ekonomik destekler verilmelidir. 

Bütün eğitim çalışanlarının ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, büyük fedakârlıklarla yürüttüğünüz mesleğinizde sağlık ve mutluluk içerisinde, başarılarınızın devamını diliyorum. Şehit olan ve vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...