Cem Gökben’in davetine Bora Balar ses verdi, gazetecilik...

Cem Gökben'in davetine Bora Balar ses verdi, gazetecilik Usta'dan dinlendi

Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan Geleceğin gazetecileri dijital Yayıncılık ve gazeteciliği bir de Bora Balar'dan dinlediler.

07 Ocak 2022 - 00:30 - Güncelleme: 07 Ocak 2022 - 00:35


Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencisi Cem Gökben'in davetiyle  Gazetecilik bölümü' ün düzenlediği  söyleşinin konuğu,
Turkuvaz Medya Grubu’nun ekonomi kanalı A Para’da Dış Haberler Şefi ve spiker olarak çalışan Bora Balar'dı.
Gazeteciliğe 1995 yılında Star Haber Merkezi’nde başlayan  32. Gün Haber Programı’nda ve Aktüel Dergisi’nde muhabirlik yapan Bora Balar 'ın deneyimleri gazetecilik öğrencileri tarafından ilgiyle dinlendi. 
Marmara Üniversitesi Haber Ajansı’nda “Dijital Yayıncılık ve Gazetecilik” dersleri veren Doğan Online’da İçerik Müdürü olarak görev alan Balar  CNN TÜRK’te Prodüktör / Sunucu / Seslendirme Sanatçısı olarak çalıştı.İstanbul Balık Festivali, Troya: Rüzgarlı Tarih Bahçesi, İstanbul’un Gizli Hazineleri, Bizans’tan Osmanlı’ya İstanbul, Güneşin Topraklarında: Süryaniler, Zeytinyağı Mucizesi, Bir Seçim Böyle Geçti gibi belgeselleri izleyiciyle buluştu. 
2001’den 2005’e CNN TÜRK’ün “kimlik sesi’‘ydi. ‘’Güneşin Topraklarında: Süryaniler’’ belgeselinin senaryosu, Süryaniler ve Süryanilik IV isimli ortak bir çalışma olan kitapta yayımlandı.2006 - 2009 arasında Kanal D Haber Merkezi’nde Dış Haber Editörü ve Spiker olarak çalıştı.2009 - Ekim 2011 arasında Habertürk Haber Merkezi’nde Editör/Spiker olarak çalıştı. Akademik Vizyon ve HT Eğitim programını sundu. Habertürk’ün kimlik sesiydi..20
Haber Global'de, haber spikeri ve program sunucusu olarak görev aldı. Bi Tık Dünya isimli haftalık teknoloji programını hazırlayıp sundu.
Kurumsal bazda etkili iletişim ve diksiyon derslerinin yanı sıra üst düzey yöneticilere yönelik “Medya Eğitimleri ve Röportaj / Canlı Yayın Teknikleri” dersleri 
Dialog iletişim’de spikerlik, röportaj ve canlı yayın teknikleri, topluluk karşısında hitabet eğitimleri veren 
Beykent Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nde  de yüksek lisansını yapan Balar
keyifle geçen söyleşinin ardından,ogrencilerle fotograf çektirmeyi  de ihmal etmedi.Söyleşinin sonunda  Balar'a Okul Müdürü Mehmet Duran Ergezen tarafindan çiçek takdim edildi..

0
0
0
0
0
0

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor