BEYLİKDÜZÜ’NDE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

BEYLİKDÜZÜ’NDE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

AHA/İSTANBUL-UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ YÜZDE 96’SI SİGARA TİRYAKİSİ

09 Mart 2016 - 12:10

Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Bilinçlendirme Semineri”ni gerçekleştirdi. Uyuşturucu kullanımında yaş ortalamasının oldukça düştüğü şu günlerde satıcıların çocuklara nasıl yaklaştığı ve satıcılardan nasıl korunabileceklerine kadar birçok soru cevap buldu. Aileler, “Tehlike her zaman çok yakınımızda, evlatlarımıza aile sıcaklığını verin.” diyen Uzman Eğitmen Caner Demir tarafından bilgilendirildi.

Beylikdüzü Belediyesi uyuşturucu ile mücadelesine devam ediyor. 2015 yılının Ekim ayında Beylikdüzü Gürpınar’da açılan Danışma, Takip ve Rehabilitasyon Merkezi’yle uyuşturucu ile mücadele adına büyük bir adım atan Beylikdüzü Belediyesi, “Bilinçlendirme Semineri” ile de aileleri bilgilendirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen seminerde konuşan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği’nden Uzman Eğitmen Caner Demir, öncelikle bu durumun bir hastalık olduğunu belirterek tedavinin şart olduğunun üzerinde durdu.

“Tehlike çok yakınımızda”

Eğitmen Caner Demir, verilerin madde kullanımı yaşının ilkokul, ortaokul düzeyine kadar indiğini ortaya koyduğunu belirterek, Türkiye’de yerleşen aktar kültürünü kullandıklarını hatırlattı. Caner, “Evlatlarımıza doğal olan her şeyin sağlıklı olmadığını anlatalım. Bitki isimleri verdikleri ve doğaldır zarar vermez diyerek sattıkları bu zehirler zamanlar çocukları öldürüyor.” dedi. Bağımlılık yapan maddeleri gençlere cazip isimlerle sunduklarını ve bu nedenle öncelikle hayır diyebilme becerisinin verilmesi gerektiğini ifade eden Demir, “Tehlike her zaman çok yakınımızda ve çocuklarımızın zaaflarını kullanıyorlar. O nedenle anne baba yaklaşımı çok önemli. Ergenlik döneminde çocuklar uçlarda yaşarlar, tepkilerimizi kontrol etmeliyiz. Onlara model alırken seçici olmayı öğretin. Çünkü uyuşturucu bağımlılarının yüzde 96’sı öncesinde sigara içen gençler.” diyerek sözlerine devam etti.

“Çocuklarınıza sevginizi gösterin”

Birçok ailenin yer aldığı seminerde soruları da yanıtlayan Eğitmen Caner Demir, bu hastalığa tutulan çocukların tedaviye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Gözler kızarmaya başlar, bu kızarıklıkları gizlemek için ceplerinde göz damlası taşıyabilirler. Eğer çocuklarınız artarak para kontrollerini de kaybetmeye başladıysa dikkatli olun.” dedi. Caner Demir “Çocuklarınıza sevginizi gösterin. Anne sıcaklığını çocuklarınız alsın.” sözleriyle eğitimi sonlandırdı.

Seminere ailelerin yanı sıra Beylikdüzü İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver, Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu, Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba, Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de katıldı. Seminerin sonunda Meclis Üyeleri, Uzman Eğitmen Caner Demir’e çiçek takdim etti.

4241139.jpg
2418699.jpg
5429761.jpg
4832848.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a tebrikler yağıyor
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a...
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...