Bakırköy Adliyesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi Coşkuyla Kutlandı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Bakırköy Adliyesi'nde özel bir programla anıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Bakırköy Oğuz Kağan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Bir Garip Ömer adlı tiyatro gösterisi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Programa; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Adalet Komisyonu Başkanı Arif Tırıl, Komisyon Üyeleri Sadullah Güler ve Berrin Memiş, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, hakimler, Cumhuriyet savcıları, şehit yakınları, gaziler, adliye personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlik kapsamında, Bakırköy Oğuz Kağan Anadolu Lisesi Müdürü Galip Çağatay’a plaket takdim edilirken, oyunun yazarı ve hazırlayıcısı Öğretmen Mine Hüseyin’e de Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Arif Tırıl tarafından çiçek takdim edildi.
Başsavcı Hüseyin Gümüş: “Bu Meşale Hiç Sönmeyecek”
Programda konuşan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Çanakkale Zaferi’nin milletin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en büyük simgelerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
Özgürlük ve vatan aşkı Necip milletimizin ruhunda vardır. Bu nedenle tarihimiz şanlı zaferlerle doludur. Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anlamına uygun bir tiyatro gösterisiyle andık ve derinden duygulandık. Şairin dediği gibi:
Bu destanın bayrağı gönderinden iner mi?
Çanakkale kutlu bir meşaledir; söner mi?
Evet, bu meşale sönmeyecek. Şanlı direniş ruhuna sahip çıkan öğrencilerimiz sayesinde ay yıldızlı bayrağımız vatan semalarında sonsuza kadar dalgalanacak. Bu anlamlı gösteriyi sahneleyen öğrencilerimize, öğretmenlerine ve idarecilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm adliye personelimize de şükranlarımı sunuyorum.
Coşkulu ve duygu dolu anlara sahne olan etkinlik, teşekkür plaketleri ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
YORUMLAR