Başkan Hüseyin Memiş Köyümüzün okulunun açılması için...

Başkan Hüseyin Memiş Köyümüzün okulunun açılması için mücadelemize devam edeceğiz

AHA İSTANBUL - Malatya Pütürge Örmeli Şiro Zarato Köyü Derneği olağan kongresinde köy okulunun geleceği kongre gününe damgasını vurdu.

26 Mayıs 2024 - 15:50

Malatya Pütürge Örmeli (Şiro Zarato) Köyü Derneği olağan kongresini gerçekleştirdi. Bağcılar'da bulunan Dernek merkezinde gerçekleşen kongrede dernek başkanı Hüseyin Memiş ve yönetimi bir kez daha güvenini tazeledi. Başkan Hüseyin Memiş  2005 yılından  bugüne kadar dernek başkanlığıni yürütürken bir kez daha yeni bir dönem için başkan seçildi. Yapılan kongrede Kongre Divan başkanlığını Pütürge Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Dursun yaparken Dernek Divan heyetinde Ormaniçi köyü dernek başkanı Fevzi Kılıç ve Hasan Hüseyin Çetintaş yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede selamlama konuşması yapan dernek başkanı Hüseyin Memiş birlik beraberlik vurgusu yaparken müjdeli haberleri katılımcılara verdi, köyde bulunan okulun geleceği ile ilgili kaygılarını da dile getirdi. Konuşmasında Başkan Hüseyin Memiş taziye evinin yanı sıra Kara fırın ve Ocak yapımının gerçekleşeceğini, projelerinin bitiminde sonra davetleri açılışa davet etti.  Kapalı olan köyün okulunun açılması için de sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getiren Başkan Hüseyin Memiş  bakanın vermiş olduğu sözü bir kez daha katılımcılara aktardı. Heybeliada'da bulunan Ruhban Okulu'nun 3 öğrencisi var iken 7 öğretmen tahsis edildiğini hatırlattı. Davetler arasında bulunan Ramazan Paşa han'da bir tehlikeyi daha hatırlatarak liselerin de açılması gerektiğini aksi takdirde öğrencilerin lise eğitimi için ailelerinin ya şehir merkezlerine ya da büyük illere göç ettiklerini hatırlattı. 

Yapılan kongrede faaliyet raporları Atacan Memiş tarafından okunarak oy birliği ile kabul edilirken başkan ve yönetim kurulu delegelerden güven oyu aldı. Yapılan kongreye çok sayıda katılımcı yer alırken Malatya Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan, Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan, Akbaba Haber Ajansı yönetim kurulu başkanı Mustafa Akbaba, Kırklar Cemevi başkanı ve dedesi Baki Güngör,  Alkas  Köyü Dernek Başkanı Murat Didin, Pelit Derneği Başkanı Şemsettin Motur, iş adamlarından Kazım Sarıgül, Ramazan Paşahan, Erkan Doğan ve ismini sayamadığımız çok sayıda davetli özel günde yerlerini aldılar. Yapılan kongre sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu. Kırklar Cemevi başkanı ve dedesi Baki Güngör'ün okuduğu dualarla bir kez daha şükürler edildi. Kongre sonunda çekilen toplu fotoğraflar hatıralarda tarihte yerini aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Yönetimine Başarı Diledi
Özgür Subaşı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Yönetimine Başarı...
Türkiye YKS 444.sü Çekerekli Fatma Selvi'ye , ilk tebrik Zeki Akkan'dan geldi.
Türkiye YKS 444.sü Çekerekli Fatma Selvi'ye , ilk tebrik Zeki...