ATAŞEHİR DAHA YEŞİL BİR KENT OLMA YOLUNDA

ATAŞEHİR DAHA YEŞİL BİR KENT OLMA YOLUNDA

AHA İSTANBUL- İlçeye yeni park kazandırma çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi, bir yandan da mevcut parkları yenilemeye devam ediyor.

09 Şubat 2017 - 11:05 - Güncelleme: 09 Şubat 2017 - 14:43

Ataşehir Belediyesi tarafından tüm hızıyla sürdürülen park ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında Kayışdağı Mahallesi 80. Yıl Cumhuriyet Parkı ve Esatpaşa Mahallesi Papatya Parkı baştan aşağı yenileniyor.

 

Daha yeşil, daha temiz, daha estetik ve daha kullanışlı hale getirilen parklar, engelli vatandaşlar için de artık daha uygun olacak.

Oturma grupları eskiyen, zemin ve oyun alanları yıpranan ve fonksiyonları az olan parklar, yenileme çalışmalarıyla birlikte yeni bir vizyona sahip olacak. Vakit geçirmek, hava almak, dinlenmek, spor yapmak ya da yazın serinlemek için parklara gelen Ataşehirliler, yeşilin mutluluğunu yaşayacak.

Kayışdağı Mahallesi’nde 18 bin metrekare alana sahip 80. Yıl Cumhuriyet Parkı, yenileme çalışmaları sonrasında, mahallenin en gözde uğrak yeri haline gelecek. Yenilenen parkta; sentetik çim kaplı futbol sahası, basketbol sahası, engelsiz çocuk oyun grupları, spor aletleri, süs havuzu, kamelyalar, sarmaşıkların tırmandığı gölgelikler ve banklar yer alacak. Aydınlatmaları da yenilenen parkta koşu ve yürüyüş parkuru ile dinlenme alanları da olacak. Uslu Caddesi ile Rumeli Caddesi’nin kesişiminde yer alan parkın içerisinde muhtarlık binası da faaliyete devam edecek.

Esatpaşa Mahallesi’nde Yapraklı Sokak ve Fidanlı Sokak ile Salih Omurtak  Caddeleri kesişiminde 6 bin 180 metrekare alan üzerine kurulu olan ve tamamen yenilenen Papatya Parkı da; futbol ve basketbol sahasına, engelsiz çocuk oyun grubuna sahip olacak. 215 metre uzunluğunda koşu parkuru bulunacak parkın içerisinde açık hava spor aletleri de yer alacak. Çocuklar için rahatça spor yapabilecekleri, bisiklete binebilecekleri ve oyunlar oynayabilecekleri bir park haline gelen Papatya Parkı, yetişkinler için de spor ve dinlenme alanı olacak.  

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde Sarı Karanfil Sokak üzerine 1095 metrekare alana sahip olan ve tamamen yeni yapılan park, mahalle arasında bir dinlenme alanı olarak hizmet veriyor. Yeni yapılan ve henüz isim verilmeyen parkta; çocuk oyun parkuru, spor aletleri, kamelya, dinlenme ve oturma alanları bulunuyor.    

Barbaros Mahallesi’nde Kızıl Begonya, Mor Amber ve Mor Sümbül sokaklarının kesişiminde yer alan 8 bin metrekarelik büyüklüğe sahip alana da, sarmaşıklı gölgelikler ve kamelyalar yerleştirildi. 

Göreve geldiği 8 yıldan bu yana bir metrekare yeşil alanı bile imara açmayacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçedeki en küçük alanların bile park haline dönüştürülmesi talimatını vermişti.    

Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...