Osman Develioğlu: Şehit Ve Gazilerimize Minnettarız…

Osman Develioğlu: Şehit Ve Gazilerimize Minnettarız…

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu  ‘Gaziler Haftası’nda gaziler onuruna bir yemek verdi.

22 Eylül 2017 - 17:51

Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Gazilik şerefine ve onuruna kavuşan kahraman gaziler, yemekte bir araya geldi.

Başkan Osman Develioğlu’nun ev sahipliği yaptığı yemeğe Bahçelievler Kaymakam İlker Arıkan, Garnizon Komutanı Albay İlhan Başer, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftü Vekili Sabri Özgökçe ile birçok gazi ve aileleri katıldı.

Program tüm şehitlerin aziz ruhlarına, okunan Kur-an tilavetiyle başladı.

Osman Develioğlu Gazilerle beraber olmaktan onur duyduğunu söyledi.  Gaziliğin vatan için, gelecek için, gelecek nesiller için çok önemli olduğunu belirten Develioğlu, “Niye insanlar durup dururken ölürler diyorlar. Şehitlik öyle bir mertebe ki, herkesin istediği bir mertebe. Ama gazilik onun hemen önünde evet oraya gidebilmek için gözlerini kırpmadan vatan için gelecek için çocukları için yavruları için gözlerini kırpmadan bir mücadeleye girmişler. Hani şair diyor ya; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Evet, bir kuru toprak eğer uğrunda ölen varsa uğrunda ölmeyi göze alan varsa vatandır. Evet, işte biz, bugün burada çok rahat bir şekilde yaşamımızı hayatımızı sürdürebiliyorsak geçtiğimiz süreçte bu ülke için, vatan için gözlerini kırpmadan şehit olmuş o insanların yüzü suyu hürmeti hayatlarımızı sürdürüyoruz. İstiklal savaşında bu mücadeleyi sürdürenlerin, İstanbul’un kurtuluşunda şayet burada İstanbul için hayatını vermemiş olsalardı biz bugün burada hayatımızı sürdürüyor olmazdık” dedi.

Bahçelievler Kaymakam İlker Arıkan ise konuşmasında şunları söyledi: “Peygamberlikten sonraki en büyük makam, şehitlik makamı. Biliyorsunuz cenneti gördükten sonra hiçbir insan tekrar dünyaya gelip ölmek istemezmiş ama şehitler müstesna, onlar, tekrar tekrar gelip o şehitliğin kendilerine sağladığı lütufları görünce tekrar tekrar Allah için ölmek isterlermiş. Gazilerimiz de aynı şekilde, bu vatan ve millet için canları hiçe sayan kahramanlardır. Bizler burada gücümüz yettiği kadar ve görev yaptığımız süre boyunca emrinize amadeyiz. Sizler olmasaydınız bizler burada olmazdık” şeklinde konuştu.

Kaynak: akbaba haber ajansı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti