Mehmet Nuri Kaynar: "Sendikalı kadın oranı...

Mehmet Nuri Kaynar: "Sendikalı kadın oranı artmalıdır."

MESK Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: "Sendikalı kadın oranı artmalıdır."

07 Mart 2020 - 16:31

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle MESK Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: yayınladığı mesajda çalışan kadınların önünün daha çok açılmasını isteyerek sendikalı kadınların artması gerektiğini vurguladı. Başkan Mehmet Nuri Kaynar mesajında 

Mehmet Nuri Kaynar : 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bütün emekçilerin olduğu gibi kadınlarımızın da üretimden kaynaklanan emeklerinin karşılığını aldıkları adil bir düzenleme yapılmalıdır.
 
Bunun olabilmesi için; Sendikacılıkta tam katılımcı bir demokrasi esas alınmalıdır. Ülke nüfusunun %50,4'ü nü oluşturan kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikal hakların savunulmasını ve hizmet kalitesinin artmasındaki aktif, üretici olmasını önemsiyoruz. 

En örgütlü platformlardan biri olan sendikacılıkta, kadınlar yaklaşık % 10 oranında temsil edilmektedir. Bu oran artmalı ve %50 oranında kadınlarımızın temsil edilebilir hale gelmesi gerekmektedir.
 Mehmet Nuri Kaynar : Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Gününüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar ve yaşamınızda mutluluklar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor