’’Kur’an bende ne değiştirdi?’’ Yarışması Başladı

''Kur'an bende ne değiştirdi?'' Yarışması Başladı

Gençosman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın 6.cısını düzenlediği liseler arası kompozisyon yarışması başladı.

15 Şubat 2020 - 15:41

Görselin egemen olduğu haz ve hız dünyasında biraz kafa konforumuzdan vazgeçip düşünmeye ihtiyacımız var. Bunun için doğru cevaplar aradığımız sorularımız olmalı. Kısaca sormadan düşünemeyiz ve o yüzden hayata sorularla başlamak zorundayız.

Düşünce  dediğimiz zihinsel eylem, insanın kendisine dönük sorular sormasının ve bu sorulara cevap aramasının neticesidir.

"Güzel cevap her zaman daha güzel soruyu sorana verilir." der E.E. CUMMINGS

Soru sormak için merak etmek, ilgi duymak ve anlamak isteğinin insanda oluşması gerekmektedir. Gelişen, değişen ve soru soran insan fark eden, farkındalığı olan insandır. Soru sormak, soru soracak duruma gelmek bir gelişim ve liyakattir.

Bu bağlamda kendimize şu soruyu yönelttiğimizde alacağımız cevap ne olurdu? Acaba Kur’an bende ne değiştirdi? SorusuBu soru, kendisiyle konuşan ve yüzleşen insanın sorusudur. İnsan yüzleşirken ahlak diye bir şeyi tecrübe eder ve İnsan yüzleştiği sürece ahlaklı olabilir. İster Allah Teâla ile ister kendisiyle isterse bir başkasıyla yüzleşsin, yüzleşme varsa ahlak mümkündür

Gençosman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın 6.cısını düzenlediği liseler arası kompozisyon yarışmasında    ‘’Kur’an bende ne değiştirdi? Sorusunun cevabını arıyor. ‘’ŞİRK’ ’alt başlığıyla gerçekleşecek yarışmada, bu konuya gençlerin gözüyle bakmayı hedefliyor. İhtiyarlamış vicdanı uyuyan küremiz, gücünü Kitap’ından alan, hakikat iştiyakına sahip, toplumun yüreğine yerleşebilecek ve onları dönüştürebilecek idealist genç bir nesille uyanacaktır. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim, peygamberlerle onların genç yardımcılarını insanlığa model gösterir.

Gece karanlıklara yenilmeyen (En’âm, 6/76.), “Rabbim bu mudur?” (En’âm, 6/77.) derken araştıran, “Ben batanları sevmem.” diyerek farkındalık oluşturan, kulluk bilincini kuvvetlendirecekler üzerinde uzun uzun tefekkür eden, sonrasında “Ben yüzümü tamamen gökleri ve yeri yoktan var edene çevirdim.” (En’am, 6/79.) teslimiyetiyle mesaj veren, toplumunu, batıl inanç sistemlerini sorgulamaya davet eden İbrahim’i Gençlerden Kitap-ı Kerim övgüyle bahseder.

Kur'an, Müslüman için hakkında konuşulan bir "nesne" değil, bir varlık kaynağıdır. Bu anlamda İlahi söz, insanı değiştirme ve dönüştürme potansiyeline sahiptir.

Bu noktada Önemli olan doğru soruları sormaktır. Doğru cevaplara ulaşmanın yolu doğru soruları soruyor olmak kesinlikle.

Gençosman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kur’an bende ne değiştirdi? Sorusunu gençlere yöneltirken aslında herkesi kendisiyle yüzleşmeye davet ediyor.

Gençlerin sözü bitmedi. Ümit devam ediyor…

Sahi Kur’an bizde ne değiştirdi? 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir