Güngören’de kentsel dönüşümün başı belada

Güngören'de kentsel dönüşümün başı belada

AHA İSTANBUL - 5.8 lik deprem sonrası binalarını boşaltan vatandaşlar, daireye yerlerine otopark sahibi olmayla karşı karşıya.

14 Haziran 2020 - 21:40 - Güncelleme: 15 Haziran 2020 - 00:40

26 Eylül 2019 yılında gerçekleşen 5.8'l,ik deprem menderes caddesinde apartman sakinlerini sokağa dökerken şimdide evlerinden olmayla karşı karşıya kaldılar. Deprem sonrası soluğu belediyede alan vatandaşlar bina testi isteyince olanlar oldu, Binalarının depreme dayanıksız raporu görünce yetkililer binayı tahliye ettirdiler. Ancak daire ve mülk sahipleri kiralara çıkınca yıkılan bina sonrası sistem yeni bina yapmalarına müsade etmiyor. Yeni imarda çekmelerin olması, bodrumların imara dahil olmaması, mülk sahiplerini bazı yerleri diğer hissedarlardan satın alma şartı, hissedarların satmayışı kentsel dönüşümde öncü olacak bir yeri çıkmaza soktu. Belediye kapılarını aşındıran hissedarlar malesef imar kanunlarıyla karşı karşıya kalırken Salı günü yapılacak belediye başkanı Bünyamin Demir ile olan toplantıya umut bağladılar.  Hatta bazı mütaahhitler bina sakinlerini korkutarak 3-5 yıla kadar anlaşamazsanız devlet burayı sizin elinizden alır gibi korku seliylede korkutmaya başlamış. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Alaaddin Yücesoy
    3 yıl önce
    Vatandaşları mağdur etme gibi bir affedilecek gibi değil. Mülk sahiplerini lütfen rahat bırakın ve kentsel dönüşüme yetkilier izin versin. Mağduriyet tasvip edilemez. Alaaddin YÜCESOY İyi Parti Güngören ilçesi Kurucu üyesi. Eski Muhasibi. Mali Müşavir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakırköy Adliyesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni düzenlendi
Bakırköy Adliyesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale...
Ülkü Ocakları Cumhurda Birlik, Beyoğlu'nda Birlik diyerek bir kez daha haykırdılar
Ülkü Ocakları Cumhurda Birlik, Beyoğlu'nda Birlik diyerek bir kez...