TDP İl Başkanı Yusuf Polat "Teröre Terör demeyenlerle masaya oturmayacağız"

AHA İSTANBUL - Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Yusuf Polat kurultay öncesi İl Parti Binasında yerel basını kahvaltı ile ağırlayıp sohbet şeklinde soruları yanıtladı. Tüm basın mensuplarını 26 Eylül’de partisinin gerçekleşecek birinci olağan genel kurula davet etti


TDP İl Başkanı Yusuf Polat

TDP İl başkanı Yusuf Polat yerel basını il merkez binasında ağırladı. Yaklaşık 50 yerel gazete çalışanı ve imtiyaz sahiplerinin katıldığı programda, Başkan Polat’ın misafirperverliği gözlerden kaçmadı.. Yerel basının önemine dikkat çeken Yusuf Polat şu sözlerle destek verdi: “Yerel basın sokağın dilini ifade eder. Sokağı takip etmek için yerel basının önemi büyüktür” dedi. Yerel basın için hazırladığı kahvaltı davetinde, sohbet şeklinde yerel basının ve STK’ nın (Sivil Toplum Dernekleri) değindiği sorunlara kulak verdi. Yerel basının önemine çok kez vurgulayan Yusuf Polat, ilk defa bir partide yerel basından sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu da ifade etti.

“TDP HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE ALTERNATİF BİR PARTİ DEĞİLDİR”

Kahvaltılı toplantıda kısaca kendisini tanıtan Polat, daha önce Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyeliği yaptığını ve görev yaptığı süreçte çok sayıda soru önergeleriyle kamuoyu yarattığını, birikim ve tecrübelerini ülke genelinin hizmetine sunmak istediğini vurguladı.

Bir gazetecinin hangi ittifaktan yanasınız sorusuna da, “Bizim hiçbir ittifaka dahil değiliz ve kendi adayımızı çıkaracağız” cevabını veren Polat, “Bir belediye başkanı sokaklarını, ülkeyi yönetenlerde ilçelerini bilmesi gerekir.” dedi.

Yerel basına çok önem verdiklerini ve bu konuda ilk defa bir partide yerel basından sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu da ifade eden Polat, “Yerel basından sorumlu bir genel başkan yardımcısı başka bir siyasi partide bulamazsınız. Bu da bizim yerel basına ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. Bizim siyasi anlayışımızda bir insanın kamusal bir yerde görevi varsa, o konuda sorumluluk sahibi olması ve işinde donanımlı ve etik değerleri göz önünde bulundurması gerekir.” şeklinde konuştu.

“TERÖRE TERÖR DİYEMEYENLER İLE MASAYA OTURMAYACAĞIZ”

Başka bir gazetecinin, “ben bir vatandaş olarak neden size oy vereyim? Sizin diğerlerinden farkınız nedir? Teröre bakış açınız nedir? Bunu bana açıklar mısınız? Sorusuna ise Polat, “Biz teröre terör demeyen hiçbir parti ile işimiz olmaz ve masaya oturmayız. Biz üretime ve argeye önem veriyoruz. İyi yetişmiş eğitimli gençleri yetiştirmek ve özgürlükleri ve adaleti tesis etmek için geliyoruz” dedi.

''

Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın İstanbul’da yayın yapmakta olan yerel basın temsilcilerini ağırladığı kahvaltılı toplantısında İl Başkanı Yusuf Polat, tüm basın mensuplarını 26 Eylül’de partisinin gerçekleşecek birinci olağan genel kurula davet etti. Daha sonra katılım sağlayan yerel basının fotoğrafını bizzat kendi çeken İl Başkanı Yusuf Polat toplantıyı sonlandırdı.Katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Toplantıya katılan basın mensupları arasında  Akbaba Haber Ajansı bölge koordinatörü Mehmet Dener, ilçe temcilcileri Sude Naz Şahin, Şeyda Nur Karıman, Berkay Çengeller, Erdem Şirin, İstanbul bölge gazetelerinden Abdullah Ağırkan, Adem Doğrul, Ali Rıza Özkan, Ali Rıza Yıldız, Atıf Ala Doğrusu, Yunus Aybakan, Ayetullah Has, Gökhan Balcı, Barış Kış Damga, Kenan Baylan, Bekir Batum, Bülent Çavuş, Celal Toprak, Durmuş Acar, Emrah Öztürk, Sedat Erdem, Erdem Talaş, Erdinç Cihat, Erkan Çınar, Faruk Kos, Fatih Yıldırım, Fidan Uğur, Gürsel karasansar, Hakan Eser, Musa Has, Hıdır Olağ, Levent Berivanoğlu, Mahmut Boydak, Mehmet Aksoy, Mücahit Bey, Nurcan Kırcali, Okan Çetindağ, Ramazan Koşak, Saime hanım, Selçuk Yavuz, Sema Şakar, Süleyman Hilmi Eren, Tevfik Er, Ümit Sener, Zafer Yılmaz, Muhterem Yüksel, Mahpip Tokat, Zennur Karslı bu özel günde basın tanışma toplantısında hazır bulundular.

 

 

ERDEM ŞİRİN