Pütürge Örmeli (Şiro Zarato) Derneği kongresinde Hüseyin Memiş Güven tazeledi

AHA İSTANBUL - 2005 yılından bugüne kadar dernek başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Memiş yapılan kongrede Güven tazeleyerek yeni yönetimiyle yeniden Başkan seçildi.


Pütürge Örmeli (Şiro Zarato) Derneği kongresinde Hüseyin Memiş Güven tazeledi

Malatya Pütürge Örmeli (Şiro Zarato Köyü)  Derneği olağan kongresini pandemi kurallarından taviz vermeyerek gerçekleştirdi. Bağcılar'da bulunan Dernek Merkezi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kongrede Başkan Hüseyin Memiş ve yeni yönetimi delegelerden güven oyu alarak bir dönem daha hizmete devam dedi. Divan başkanlığını Pir Seyit Nur Dede Kırklar Cemevi Başkanı ve Dedesi  Baki Güngör yaparken Katip üyeliklerini de Özkan Türkeri,  Fevzi Kılıç yaptı. Kongre'de özel misafirler yerlerini alırken Anadolu Birliği Partisi MYK üyesi Recep Sarıgül, Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun,  Malatya Dilekliler dernek başkanı Ali Karadoğan, Siyasetci Kazım Sarıgül ve ismini sayamadığımız çok sayıda katılımcı bu özel günde yerlerini alırlarken İBB  Meclis Üyesi Mehmet Tuncer de gönderdiği çiçekle yeni yönetimi tebrik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından  sonrası Atacan Memiş tarafından raporlarının okunması ile  başlayan kongrede müzakare edilerek yeni yönetim oybirliğiyle kabul edildi. Kongre sonrası misafirlere de ikramda bulunurken Sema'ya açılan ellerde edilen dualarda şükürler edildi.
 Kongre'de teşekkür konuşması yapan  başkan Hüseyin Memiş Pütürge ve Malatya'nın geleceğinin tehlike altında olduğunu STK'ların görevlerini yapmadıklarını söylerken,  Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun ve Ormaniçi köyü dernek başkanı Fevzi Kılıç'da konuşmalarında Malatya'nın geleceğinin tehlike altında olduğunu dile getirdiler. Pütürge Örmeli Köyü Dernek Başkanı  Hüseyin Memiş konuşmasında " Sivil toplum kuruluşları bizim için ve Türkiye için çok önemlidir. Bizlerin adetlerimizi örflerimizi ve geleneklerimizi paylaştığımız yerlerdir. İnşallah bilim adamlarımız Başımızdaki bulunan musibetten bizi kurtarırlar. Esas işimiz iyi hizmetler yapmaktır. Üzülerek söylemek zorundayım, stadımızı alarak şehir dışına çıkarttılar. 23 binle sınırlandırarak uluslararası olma hakkımızı kaybettik. Vagon fabrikamızı Erzincan'a götürdüler.İsporto fabrikamızı yok ettiler. Sümerbank kapatılıyorsa bizim STK ların başarısızlığı. Köy okullarımız bir bir kapatıldı. Çocuklarımız araçlarla sıkıştırarak okullara taşınıyor. Yapılan masraflar 1 öğretmene yapılan masraflardan daha çok. Köydeki suları paralıya çevirdik. Pütürgemizin mimarisine Hançer sokuldu. Biz Malatyalıyız , Pütürgeliyiz. Bizler STK olarak olumsuzluğa göz yumamayız. Biz bütünüz" derken selamlama konuşmasında Pütürge dernekler federasyonu Başkanı Osman Dursun ise  " Hüseyin Memiş Birlik beraberlikte hep Doğrudan yanadır Hüseyin başkanın dediklerinin hepsi benim ajandamdadır. Eğitimin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz " dedi. Ormaniçi köyü dernek başkanı Fevzi Kılıç ise " Malatya merkezi yerli halkını kaybetti. Dışarıdan ithal halk geldi. Onlar Malatya'nın sorunları için değil, geçinmeye geldiler. Sivil toplum kuruluşları bu konuda vurdumduymazlar. Sivil toplum kuruluşları ses çıkartmaya kalkamıyorum acaba yukarıdan ne derler? diye. Bu konuda STK lar görevlerimizi yapmıyoruz. "dedi. 

HÜSEYİN MEMİŞ Kimdir?
 1970 Aslen Malatya Pütürge doğumlu olup İlkokulu Örmeli köyünde okudu. Orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ayakkabı sektöründe uzun yıllar kendi imalathanesini kurarak ve satış mağazasıyla ticarete başladı. 2007 yılında İstanbul'da inşaat ve gayrimenkul sektöründe kendi işinde yönetim kurulu başkanlığını yapmakta. Askerden önce sivil toplum kuruluşlarında görev alan Başkan Hüseyin Memiş bugüne kadar siyasi parti, Atatürk Düşünce Derneği, Hacı Bektaş Veli kültür ve tanıtım Derneği Genel Merkezi, Malatya sivil toplum örgütleri Birliği Genel Sekreterliği, Pütürge Eğitim Vakfı yönetim kurulu ve sekreterliği , Garip Dede kültür yardımlaşma Cemevi yönetim kurulu üyeliği, yapmış olup 2005 yılından bugüne kadar Pütürge Örmeli Şirozarato  köyü dernek başkanlığını yürütmekte. Evli 2 çocuk  babası. 

 Kongre sonunda yeni yönetim belli oldu

Yönetim kurulu Asil üyeler;

Başkan Hüseyin Memiş, Dede İsmail Akyüz, Basri Türkeri, Turgay Aytekin, Atacan Memiş, Metehan Çelik, Ayhan Memiş

 

Yönetim kurulu yedek üyeler; 

Şerif Parlak, Evren Memiş, Erdoğan Türkeri, Şerafettin Güngör, Aydın Kara, Hasan Hüseyin Türkeri, Emre Yılmazcan

 

Denetim Kurulu Asil üyeler; 

Erdal Türkeri, Muharrem Doğan, Engin Memiş

Denetim Kurulu yedek üyeler;

Dilek Yılmazcan, Özkan Türkeri, Bayram Demirci