Metin Külünk Güngören Tekstil Merkezi için Serbest Bölge ruhunu işaret etti

AHA İSTANBUL - Günesiad'ın konuğu olarak Güngören'de bir dizi ziyaretlerde bulunan 24,25,26. Dönem Milletvekili Metin Külünk Güngören tekstil iş adamlarının dertleriyle dertlenirken, sorunların çözüm kaynağı olarak yerel yöneticileri işaret etti.


Metin Külünk Güngören Tekstil Merkezi için Serbest Bölge ruhunu işaret etti

Güngören Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği GÜNESİAD'a Tebrik   ziyaretinde bulunan 24,25,26. dönem Milletvekili Metin Külünk Güngören Tekstil Merkezi İş adamlarının sorunlarını dinlerken bölgenin geleceğine dair ışık tutacak yol haritasınıda masaya yatırdı. Günesiad Başkanı İhsan Doğan,  ve yönetim kurulunun konuğu olarak ağırlanan Milletvekili Metin Külünk esnaf ziyaretlerinde de bulundu.Esnafın  sorunlarını dinlerken  ziyaret sonrası yaptığı açıklamada  Milletvekili Metin Külünk Günesiad Başkanlığı olarak Sosyal çalışmalara verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunmak için Güngören'e geldim. Uzun zamandır buralara uğramamıştım. Çok büyük değişiklikleri hayranlıkla gördüm, çok şaşırdım. dedi. Milletvekili Metin Külünk  Esnaf ziyaretlerinde esnafların ve iş adamların sorunlarını dinlerken, sorunların giderilmesi noktasında  ihtiyaçları olan yol haritasını  sıraladı.  Milletvekili Metin Külünk  Yönetici İş dünyasıyla oturmalı, bu pencerenin kıymetini de bilmesi gerekiyor. Tekstil Küresel ölçekli çekim merkezidir. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği Küresel politilardan dolayı ,   Afrika,  Orta doğu, Rusya, Kafkaslar  pazarların kapılarını açtı. Laleli, Osmanbey, Merter Küresel ölçekte bu pazarlara yetmedi. Türkiye 90 yıllarda yaşadığı buhrana Laleli bölgesi  Ekonomide merkez oldu. Merter belli bir dönem Tekstilde imalatta yükselen bir yer olurken sonrasında satış merkezi oldu. Güngören Tekstil merkezinde 1.700  mağaza açılmış, buda talebin olduğunu gösteriyor, talep olan yerde arz olur. Güngören Tekstil Merkezindeki iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Satış yıllık cirosu  1 Milyar 200 Milyon dolara ulaşmış bir tekstil merkezinin tabiki sorunları ve sıkıntılarıda vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek Küresel başarısı buralara  çekim gücü olarak yansıyor. Dünyada oluşan  Ezan ve İslam düşmanlığını Avrupa sahiplendiğinden Afrika ülkeleri , Baltık Cumhuriyetleri , orta doğu buralara geliyor. Tabiki problemler var. Yerel yöneticilerimizn çözümler yapması, alt yapının gelişitirilmesi lazım. Serbest Bölge mantığının değerlendirilmesi düşünülebilir. Altyapısı, Trafiği, yaya düzenlemesi, ışıklandırılması yapılıp gece 12' ye kadar alış verişin sağlanılması gerekiyor. Hatta bir kaç bina mülk sahiplerine imkan tanınarak Otellerin, kafeteryaların açılması sağlanmalıdır.   Kaymakamlık ve belediye olarak 1 Milyar 200 Milyon hedefini 2 Milyar ciro hedefi  olarak iş adamlarımızın önüne koymaları gerekiyor. İş dünyasını tebrik ediyorum. Burası EKO Diploması Merkezi olduğuna da inanıyorum. Burada Mevlanın sözleri 2-3 dilde de olsa yazılarla anlatılmalı, semahların dönmesi sağlanmalıdır. Buradan gidenler Nasıl bir Türkiye olduğunun   fotoğrafını görsünler.  dedi. 
Milletvekili Metin Külünk esnaf ziyaretinde karşılaştığı gençle girdiği diyalogda kendisinin Diyarbakır'da mezun olduğu okulda genç esnafında   mezun olduğunu öğrenince    ayaküstü  okul arkadaşıyla duygulu diyaloglarda yaşandı.