Ardahan Posoflulara Sudan'dan dualarla teşekkür mesajı yağdı

AHA - Sudan'daki mazlumların sesine kulak veren Ardahan Posoflular derneği ve Fransa'da yaşayan Posofluların yaptığı yardımlar, Sudan'lıların gönlüne taht kurarken, Oradan da teşekkür mesajı geldi


Ardahan Posoflulara Sudan'dan dualarla teşekkür mesajı yağdı

GÖRÜNTÜLÜ HABER -  İstanbul Güngören'de merkezi olan Ardahan Posoflular Derneği İstanbul'da yaptığı hizmetlerle diğer sivil toplum kuruluşlarının örnek aldığı bir dernek olurken, Ahde vefa   hizmetleriyle Posof'un geleceğine imza atan sivil toplum kuruluşu. Ardahan posoflular Derneği yönetim kurulu başkanlığını Aydın Karadağ yapıyor. Başkan Aydın Karadağ ve yönetim kurulu yaptığı hizmetlerde sınırları  aşarak Sudan'dan gelen sese kulak verip oradaki mazlumların ve yetimlerinde yanı başında olmuştu. Kimilerine barınacakları ev, kimi ailelere keçiler hediye ederken, birçok kadına da su ve benzeri yükleri taşımalarında el arabası hediye ederek mazlumların gönlünde taht kurmuştu.  Fransa’nın Normandiya bölgesinde Flers şehrinde yaşayan Posoflularda Ardahan Posofluların bu heyecanına ortak olup,  Durak Akar aracılığı İle İstanbul Posoflular Derneğinin yapmış oldukları yardımdan etkilenerek dernek aracılığı İle Sudan’daki ihtiyaç sahiplerine 6 adet kurban, 3 adet hasır ev, 2 adet bakkal dükkanı, bir adet su Arabası , 4 adet süt keçisi ve 3 adet battaniye hak sahiplerine teslim edildi. PosoflularDerneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karadağ koordinatörlüğünde Sudan'da bulunan Güngören'li  İş adamı Nurettin Seyyar ve Durak Akar'ın organizasyonunda   yardımlar sahiplerine ulaştırılmış, yardım alan    Kur'an kurslarında Kur'an Eğitim alan yetim  öğrenciler ve öğretmenler, kurs yöneticileri Fransadaki Posoflulara veİstanbul'daki  Dernek başkanlarına şükranlarını yaptıkları dualarla dile getirdiler. 

Türkiye'de ve Avrupada yaşayan Ardahan Posofluların özverili davranışına  Posoflular Dernek Yönetim Kurulu  Başkanı Aydın Karadağ  yayınladığı mesajla teşekkür etti. Başkan Aydın Karadağ yayınladığı mesajda " Dernek başkanlığımız Sudan'daki mazlumlara ulaşarak onların dünya kaygılarına bir nebzede olsun ilaç olmamız bizleri derinden duygulandırdı. Bu çalışmalarda bizleri yanlız bırakmayan, desteklerini her daim eksik etmeyen  Türkiye'de ve Avrupada yaşayan Posoflulara canı gönülden teşekkür ederiz. Posoflu olmanın ayrıcalığını Türkiye sınırlarının dışına taşıyarakta gösterdik. Mutluyuız, Gururluyuz" dedi.