Naci Ay ; Güngören'de Kentsel dönüşüm rüyası gerçek oldu.

Güngören Belediye Başkanlığının Büyükşehir meclisinden onay alarak geçirdiği imar planı Kentsel dönüşüm rüyasının heyecanını arttırdı.


Naci Ay ;  Güngören'de  Kentsel dönüşüm rüyası gerçek oldu.

Güngören yerinde dönüşüm modeliyle kentsel dönüşüme devam ederken sorunlu kat yüksekliklerinden dolayı  imarlı yerler artık bazı bölgelerde imarına  göre yıkılıp  yapılabilecek.   30 bin vatandaşın yaşadığı 6.500 hanenin dönüşümünün yoluna açacak imar plan değişikliği Güngören Belediye başkanı Bünyamin Demir ve belediye meclisinin yoğun çalışması, Büyükşehir meclisinin onayıyla yürürlüğe girdi. İstanbul'da ilk örnek çalışma olan Kentsel dönüşüm diğer ilçelerede umut ışığı oldu.

Konuyu Müteahhit firma yönetici olarak değerlendiren Kare4 Yapı İnşaat Yönetim kurulu başkanı Naci Ay aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.  Bölgenin çok sayıda yapısında imzası olan Kentsel dönüşümün öncü firmalarından Kare4 Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Naci Ay, bu çalışmanın ne getirdiğini tüm açıklığıyla dile getirdi. Başkan Naci Ay " İlçemiz yıllardır 6306 sayılı yasa kapsamında dönüşmekteydi bu işlerin tamamına yakını arsa payı karşılığı kapsamında kentsel dönüşümler içerirken , 26 eylül 2019 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında işlerin yoğunluğu vatandaşın müteahhite bağımsız bölüm kalmaksızın kendi binalarını bedel karşılığı yenilemesi yönünde yoğunluk kazandı.

Güngören yapılaşması itibariyle geçmişi eski tarihlere dayanan bir ilçe ve 1982 öncesinde yapılan yapıların birçoğu o dönemki imar irtifasına sahip yapılar olması sebebiyle mülkiyet problemleri ortaya çıkmaktaydı ve kentsel dönüşümün önü tıkanmaktaydı. Sayın belediye başkanı Bünyamin Demir ve ekibinin İBB belediyesine sunmuş ve meclisten geçirmiş olduğu plan notu tadilatı ile yapılarını yenilemek isteyen vatandaşlar için, imkansız gördükleri kentsel dönüşüm rüyası artık  gerçek oldu. 30 bin vatandaşın yaşadığı 6.500 hanenin dönüşümünün yoluna açacak imar plan değişikliği hane sahiplerini ve müteahhitleri sorunlardan ve anlaşmazlıklardan kurtardı. Bu dönüşüm Güngören'in marka değerine değer katacak.  "dedi.

Güngören belediye başkanlığından yapılan açıklamadada " Mevcut imar planındaki dönüşme imkanı olmayan binalarımız artık eski ruhsat aldığı kat sayısında yeniden yıkılıp yapılabilecek duruma getirildi. İmar Planında ticaret bölgesinde kalan, Üç kat imar planı olmasından dolayı dönüşemeyen fakat fiilen mesken olan yapılarımız yeni düzenlemeyle yıkılıp 5 kat konut imarlı olarak yapılabilecektir. Çekme mesafelerine göre iyileştirme yapılarak yıkılıp yeniden yapılacak binalarda artık inşaat alanı kaybı olmayacak.Kentsel dönüşümünün önündeki bir engel daha kalkmış oldu." denilerek müjde verildi. Güngören belediye başkanı Bünyamin Demir'de İBB meclisinde  kentsel dönüşüm onaylamasından sonrada yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek diğer ilçeler gibi Güngören'de de kentsel dönüşümün startının verildiğini sözlerine ekledi.