MESİMDER Yılın Öğretmeni Mehmet Aydın dedi.

AHA İSTANBUL - 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle MESİMDER Tüm Meslek Okulları Derneği başkanlığı Yılın Öğretmenini 37 yıllık eğitim emektarı İlahiyatcı Mehmet Aydın'ı ilan etti


MESİMDER Yılın Öğretmeni Mehmet Aydın dedi.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” unvanı alması vesilesi her yıl kutlanan öğretmenler günü münasebetiyle MESİMDER Tüm Meslek Okulları Derneği başkanlığı eğtim komisyonunun aldığı kararla yılın öğretmenini 37 Yıllık emektar eğitimiyle Mehmet Aydın olduğunu ilan etti. Mesimder başkanı Mustafa Akbaba yaptığı açıklamada " Hocaların hocası olan, 37 yıllık eğitim görevi boyunca yetiştirdiği binlerce öğrencinin gönlünde taht kuran Mehmet Aydın hocamızı yılın öğretmeni olarak ilan etmemiz bizlere onurdur, gururdur." derken " Tüm öğretmenlerimizinde  yaşanan süreçte birer kahraman" olduğunuda sözlerine ekledi. 

Hocaların Hocası Mehmet Aydın 37 yıllık öğretmenlik görevinde kamoyuna mal olmuş değerli yöneticler, siyasetciler, sivil toplum kuruluşu yöneticileride yetişiren bir isim olurken bunlardan bir kaçını sıralarsak ,Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, ünlü avukat Rezzan Epozdemir, okul müdürlerinden Fethi Cebeci, Yeni Cami İmamı Emrullah Akbaş gibi kamoyuna mal olmuş çok sayıda  isimler yer almakta. 

Mehmet Aydın Kimdir?

Asleb Sinop Boyabatlı olup ilk, orta ve lise eğitimini Sinop'ta tamamladı. Erzurum İlahiyat Fakültesi mezunu olup meslekte ilk görevine Karabük İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmeni olarak  başladı. 2000 yılında İstanbul Güngören'de eski ismi Osman Ülkümen  Anadolu Lisesi olan yeni ismi Erdem Beyazıt Anadolu lisesinde kısa bir dönem din dersi öğretmeni olarak  görev yaptıktan sonra 2014 yılında Mehmetcik İmam Hatip Orta Okulunda okul müdürü olarak göreve başladı. 6 yıl idarecilik sonunda 2020 yılı Temmuz ayında 37 yıl sonra mesleğinde emekli oldu.