Güngören Belediyesi Hazine buldu

AHA İSTANBUL - İlçe genelinde yapılan yatırımlarla şantiyeye dönen Güngören, markalaşmada Dünya Tekstil Kenti olmanında haklı gururunu yaşıyor.


Güngören Belediyesi Hazine buldu

Dünya tekstil kenti olan Güngören Çevre Şehircilik bakanlığı, Gençlik ve Spor bakanlığı ve Güngören belediye başkanlık yatırımlarının arka arkaya gelmesiyle şantiye kulelerinin yükselldiği Güngören'de, tekstil sektörüde ayrı bir büyüme ve cazibe merkezi oldu. Merter sonrasında  Güngören Testil Merkezi ise hızlı gelişim ve büyümeylede 1.700'e yakın esnafların yer aldığı çok özel konumda. Son 10 yılda gelişen ve büyüyen Güngören Tesktil Merkezi yatırımcıları arka arkaya bölgeye çekerken Laleli, Osmanbey, Merter, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Yeşildirek artık Güngören Tekstil Merkezi ile anılıyor. Güngören Belediye başkanlığıda bu büyüme ve markalaşmada kendine pay çıkartarak çok özel bir bütçe toplamak adına çalışmalara start verdi. Belediye zabıta ekipleri iş yerlerini tek tek tesbit ederek Ruhsatsız işyerlerini kayıt altına alarak ruhsat çalışmalarını başlattı. Güngören Tekstil Merkezinde bulunan iş yerlerinin ruhsata bağlanması işletmeleri heyecanlandırırken hazine değerindeki  milyarlarca para  belediye kasasına girecek. İlçede başlayan dev   yatırımlara bu para ilaç gibi gelirken  Güngören halkının yüzünü güldürecek.

" Güngören İstanbul'un parlayan yıldızı "

Belediye başkanlığının Güngören Tekstil Merkezinde başlattığı Ruhsatlaşma çalışmaları hakkında bilgi veren  GÜNESİAD Güngören Esnaf ve Sanayici İş Adamları dernek başkan vekili  Mehmet Taşdemir " Güngören Tekstil Merkezi 10 yılda hızlı  oluşup ve gelişirken İstanbul'da tüm tekstilin kalbi oldu. Güngören Tekstil Merkezi 50 ülkeye ihracaat yapan, yıllık 1 Milyar 200 milyon dolar cirosu olan bir merkez artık. Laleliyi, Osmanbeyi, Bayrampaşayı, Zeytinburnunu, Yeşildireği içerisinde barındıran bir merkez burası. 6 bin üzerinde mağazalarda çalışan istihdam edilen işçi sayımızın yanında buraya iş yapan atölyelerdeki istihdamıda 10 la çarparak hesap edin. Güngören Tekstil Merkezi sadece ihracaata değil bölge esnafınında yüzünü fazlasıyla güldürüyor. Konaklama ve ağırlama işletmeleride kalitelerini arttırarak yurt içi ve yurt dışında gelen misafirlere hizmet veriyor. Güngören Tekstil Merkezinin cazibesi uygun Fiyat ve Çeşitliliğiyle İstanbul'un parlayan yıldızı haline geldi. Burada imalatcı ve İhracaatcı iç içe olurken fabrikalarında toptan satış mağazalarını açtıkları bir nokta.  Bayan alt ve üst grup, bayan spor, abiye merkezi artık Güngören Tekstil merkezi. Pandemiden önce  GÜNESİAD Güngören Esnaf ve Sanayici İş Adamları derneği olarak başkan İhsan Doğan başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Güngören Tekstil Merkezi  sokak defilesiyle yurt içi ve yurt dışında Güngören'imizin tanıtımında da  tarih yazdık."dedi.

Günesiad başkan vekili Mehmet Taşdemir "  Güngören Belediyemizin bölgemizle ilgilenmesi bizleri çok sevindirdi. Hızlı gelişen ve büyüyen işletmelerin kayıt altına alınmasıyla artık belediye gelirlerinin artacağına inanıyorum. XLadies Tekstil olarak kendime ait işletmem 2014 yılından itibaren ruhsatlıdır. Burada bulunan işletmelerinde belediye başklanlığımızca  ruhsatlandırma çalışmalarının başlatılması işletmelerimizde heyecana sebep oldu. Başta belediye başkanımız Bünyamin Demir ve başkan yardımcılarının nezdinde herkese işletmelerimiz adına teşekkür ediyoruz.. Güngören İstanbul'un parlayan yıldızı" dedi. 

Güngören Tekstil festivali

https://www.facebook.com/ShowAnaHaber/videos/456895348166442/