Mehmet Nuri Kaynar Müjde Verdi "Ortaokul 5. ve Lise 9. Sınıflarda Ders Zili 2 Kasımda"

AHA İSTANBUL- Okulların açılması kararı okul zilini özlem ile bekleyen çocuklarımıza ve ailelerine müjde oldu.


Mehmet Nuri Kaynar Müjde Verdi

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar, 5 ve 9. sınıfların yüz yüze eğitimi 2 Kasımda başlıyacağının müjdesini verdi.

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: 
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz.' açıklaması okul zilini bekleyen milyonlarca öğrencimiz için müjde olmuştur." dedi.

12 Ekim 2020 pazartesi günü anaokulu öğrencileri 5 gün, ilkokulların  tamamı, ortaokul 8. sınıflarla ve lise 12.sınıflar hafta da iki olmak üzere okullarına kavuşmalarının ardından
20 Ekim 2020 Salı günü kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz." dedi.

Bu konuda Türkiye de ilk olarak "okullar açılmalıdır" çıkışıyla gündem oluşturan Eğitimci Yazar Mehmet Nuri Kaynar'ın  açıklamalarının ardından hükümet tarafından peşpeşe okulları açma kararı alındı.

Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu na bağlı Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: "Okullar marketlerden, sokaklardan, parklardan, kahvehanelerden ve eğlence merkezlerinden daha temiz ve güvenlidir." Diyerek dikkatleri okullara çekmişti.

"Okullar açılsın" yazısı ile büyük ses getiren kendisi de okul müdürü olarak görev yapan bir egitimci olan Mehmet Nuri Kaynar yapmış olduğu çağrısını bilgi ve belgelerle desteklemiş gelişmiş ülkelerin tamamının okullarını açmış olduğunu söylemişti.

Açıklamalarında Diriliş Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar : "Egitim ve bunun sahada ki uygulayıcısı olan okulların açılması geciktirilmeye devam ederse çok büyük kayıplarımız olacaktır. Mevzu elbette önce sağlıktır. Ancak bu virüsün biteceğine dair bir tarih öngörülememektedir. Keşke üç ay, altı ay sonra biteceğini bilsek de sabretsek ama böyle bir şey kısa vade de görünmüyor. Yıllarca sürerse okullar yıllarca kapalı mı kalacak?" sorusuyla çarpıcı tespitler yapmıştı.

Kaynar: "Bu ve buna benzer yeni virüslerle yaşamayı öğrenmeliyiz. Okul zili bütün öğrenciler için çalmalıdır." vurgusu yaparak haftalar öncesinden çağrıda bulunmuştu. 

Gelişmelerin haklı çıkardığı Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: 
" Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz." açıklaması okul zilini bekleyen milyonlarca öğrencimiz için müjde olmuştur. 
Umut ediyorum ki bu süreçte ki herkes evlatlarımız, öğretmenlerimiz, bütün eğitim çalışanları ve milletimiz kurallara uymada ne kadar titiz olursak bu beladan bir an önce kurtulmuş oluruz." dedi.