Posoflular, Ramazan ayındaki Hayır yarışında 78 Bin TL ile rekora imza attılar

AHA İSTANBUL - Ardahan Posoflular Derneği hayır sahiplerinin eli, gözü ve kulağı olurken rekordan rekora imza atıyor. Posof insanının cömert ve yardımsever olduğu, bir kez daha dünyaya haykırıldı.


Posoflular,  Ramazan ayındaki  Hayır  yarışında 78 Bin TL ile rekora imza attılar

İstanbul Güngören'de merkezi bulunan Ardahan Posoflular Derneğinin çalışmaları taktir ediliyor. Yıl içerisinde yaptıkları etkinlikler ve sosyal çalışmalarla örnek alınan sivil toplum kuruluşu olurken  Ramazan ayı münasebetiyle çalışmalarla yine tarih yazdı. Ardahan Posoflular dernek başkanı Aydın Karadağ  Ramazan ayı içerisindeki rekor  çalışmaları dile getiriken kendilerine güvenen her hayır sahibine teşekkür etti. Aydın Karadağ   " Her yıl gerçeklşetirdiğimiz ramazan ayı etkinliklerimiz ve özel gün programlarımız Koronavirüs salgını sebebiyle gerçekleşetiremedik. Ancak bizi bu mübarek ramazan salgın hastalık yine durduramadı. Ramazanın bereketini her yere ulaştırmak için çağrıda bulunduk. Hayır sahiplerimiz hem yurt içi hemde yur dışında bulunan heşerilerimiz her zaman olduğu gibi çağrımıza kulak verdiler. Ramazan ayında fitre ve zekat olarak 49 kişi tarafından toplamda 78000 tl yardım toplandı. Toplanan bu yardımlardan; 225 tl den 95 koli, 100 tlden 60 koli olmak üzere toplamda 155 kumanya kolisi 27.500 tl bedelle yaptırılmış, 20 koli Anadolu Yakası Posoflular Derneğine 20 koli, Ahıskalılar Vakfına 18 koli, Büyükçekmece Engelliler derneğine 10 koli olmak üzere toplamda 155 Kumanya kolimiz Güngören başta olmak üzere, Bağcılar, Bahçelievler, Kağıthane, Büyükçekmece, Esenyurt, Ümraniye ve Kaynarca bölgelerine  ulaştırıldı.

Posof ve köylerinde 28 aile olmak üzere, İstanbul, Bursa ,İnegöl  dahil 74 aileye 500 ile 1500 TL arasında toplamda 45.500 TL fitre zekat yardımı yapıldı. Bununla birlikte yardım gönderen hayırseverlerin talebi doğrultusunda da Mehmetçik Vakfına 3500 TL LÖSEV, Lösemili Çocuklar Vakfına 3500 TL TÜRK KIZILAYINA 3000 tl  yardım gönderildi. Yurt içinden ve yurt dışından hayırsever hemşeri ve işadamlarımızdan  gelen bu yardımlar titizlikle araştırma yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ramazan ayında yapılan yardımları, tutulan oruçları ve edilen duaları Yüce Mevlam kabul etsin. Allah herkesten razı olsun, yardım gönderenlerin keselerine bereket olsun, Posof insanının ne kadar cömert ve ne kadar yardımsever olduğunu bir kez daha gösterdi ve kendine yakışanını yaptı. Boşuna söylemiyoruz; Posoflu olmak bir ayrıcalıktır.

Sloganımız bizler çalışacağız, Posof ve Posoflu Kazanacak, 

Bu vesile ile mübarek ramazan bayramınızı en içten duygularımızla tebrik eder, ülkemizin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını, tüm insanlığın salgın hastalıktan kurtulmasını, ailelerimize sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. "dedi.