Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Her An Göreve Hazır

2014 yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sivil Savunma ve Afet Arama Kurtarma Ekibinin tamamı gönüllü personelden oluşuyor. Ekip sürekli gerçekleştirdiği tatbikatlar ve aldığı eğitimlerle olası bir afet durumda en hızlı şekilde müdahale için hazır durumda.


Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Her An Göreve Hazır

Arama Kurtarma Her Yönüyle Tatbik Edildi

  Afet ve Acil Durum Yönetimi, gönüllü belediye personeline olası bir afet sonrasında kurtarma faaliyetini gerçekleştirebilmek adına ihtiyaç duyulan çalışmaları tatbik etti. Bu kapsamda tırmanma kulesinden iniş yapma, enkaz altından kalan bir depremzedeye ulaşma, ip ve halat kullanma gibi çalışmaların yanı sıra sedye ile hasta taşıma ve sağlıklı bir şekilde tahliye gerçekleştirme çalışmaları yapıldı. Temel Arama Kurtarma Eğitimini başarıyla tamamlayan ekip, deprem ve diğer afetler karşısında hazırlıklı olmak için çalışmaya devam edecek.

  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA, Sivil Savunma ekibinin çalışmaları hakkında bilgi alırken, çalışmalarından dolayı ekibi kutladı.

  Tamamı gönüllü belediye personelinden oluşan Sivil Savunma ve Afet Kurtarma ekibi 23 kişiden oluşuyor. Teorik olarak Temel Afet Bilincine Genel Bakış ve Hafifi Arama Kurtarma, düğüm çeşitleri, sedye çalışması, acil hallerde yaralı taşıma usulleri ve sınıflandırma konularında sürekli eğitim ve tatbikatlar yaparak olası afet durumunda her an göreve hazır bulunuyorlar.