AHA İSTANBUL- Bayrampaşa Belediyesi, Bosnanın milli kahramanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviçin adını Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesine vererek ölümsüzleştirdi.Temeli atılan ve kısa sürede tamamlanması öngörülen lise, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak.
Temel atma törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner,AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız,Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali,Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener,Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda lisenin önemli bağışçılarından Hakan Çağlar, belediye Başkana yardımcıları ve meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri,çeşitli STKlar, mahalle muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.
Çok Fonksiyonlu En Büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi
3 bodrum olmak üzere toplam 9 kattan oluşan Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesinde; spor salonları, konferans salonları, yüzme havuzu, yemekhane, son teknoloji ile donatılmış derslikler ve mescit yer alacak.
13 bin 675² alana kurulan lisenin inşaatı tamamlandığında Bayrampaşanın en büyük lisesi olacak.
İhtiyaçlara Hizmetle Cevap Veriyoruz
İhtiyaçlara hizmetle cevap verdiklerini belirten Başkan Atila Aydıner ;Bayrampaşadaki bu ihtiyacı gördük ve bunun için çok çaba gösterdik. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağların ve sizlerin desteği ile bugün burada Bilge Kral Aliya İzzetbegoviçin adını vereceğimiz Bayrampaşa İmam Hatip Lisesinin temelini atıyoruz. Eğitim projemizde yanımızda yer alan, bizlerden desteğini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorumdedi.
Yarının Türkiyesine burada eğitim alan, Hakkı ve halkı tanıyan gençlerin yön vereceğine inandığını kaydeden Başkan Aydıner, Biz sürekli hizmet üreten taraf olmaya devam edeceğiz. Bu hizmetimizinde ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.
Eğitime Hizmet Etmek Ülkeye Hizmet Etmektir
Kısa bir konuşma yapan Bayrampaşa Kaymakamı Gözende, Eğitim sistemimizde imam hatip liselerinin sunduğu yararlar göz ardı edilemez.Eğitime hizmet etmek ülkeye hizmet etmektir.Birbirinden yararlı eğitim projeleriyle Bayrampaşa Belediyesi bunu en güzel şekilde yapıyor.Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydınere ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum şeklinde konuştu.
HABER- AHA
bilge Kral Bayrampaşada ölümsüzleşti..