Has Geçlikten Temaya Ziyaret
Has Parti Güngören İlçe Gençlik Kolları seçim sonrası tanıma ve tanıtma çalışmaları kapsamında Tema Vakfına ziyarette bulundu.Ziyarette ilçe başkanı Burak Türedi’nin yanı sıra başkan yardımcıları Furkan Karagöz,Özgür Kaan Hoş,Halil Kılıç ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kaplan’da hazır bulundu.
İlk resmi ziyaret olma özelliğini de taşıyan bu ziyaret Tema Vakfının Küçükçekmece’de bulunan 3. bölge temsilciliğinde gerçekleşti.
Tema temsilcileri Zekâvet Taş ve Hatice Toprak toplantıda gençleri vakıf çalışmalarından haberdar ederek çevre bilincine dair bazı altın öğütlerde bulundular.
Sayın Kurtulmuş’un Kanal İstanbul Projesini ‘Kesilecek her ağaca bir kişiyi zincirleyerek engelleyeceklerini’ ifade eden sözlerini hayranlıkla dinlediklerini belirten Taş ‘İktidara aday siyasal partilerin her şeyden önce çevre ve doğa politikalarını oluşturmaları gerekir’ dedi.
Hatice Toprak hanımefendi ‘Dünya üzerindeki birçok dünya devinin farklı ülkelerde uyguladığı sömürgeci anlayış bir tarafın zenginleşmesine diğer tarafın fakirleşmesine sebebiyet vermektedir. Bir İngiliz şirketinin de Gediz Havzasında nikel çıkartma işlemi sonucunda oluşan çevre kirliliğine dikkat çekerek içlerinde Temanın da bulunduğu bir grup STK’ nın “Gediz Havzası asitle yıkanarak cehenneme dönüştürülüyor” diyerek dava açtığını belirtti.
Başkan Türedi’de Somali’de ki kıtlığa dikkat çekerek “Bu seneki kıtlığın sebebinin az yağmur yağışı olarak niteliyorlar; ancak bundan 10 sene önce de aynı kıtlık vardı, peki o günde mi kıtlığın sebebi az yağmur yağışıydı! Oradaki kıtlığın sebebi İtalya ve İngiltere’nin; toprağı verimsizleştiren yanlış tarım politikalarıdır. ” diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra günün anısına Zekâvet Hanıma porselen tabak hediye etti.
Vakfın çalışmalarını yakından incelemek amacıyla bir heyet kuran gençlik ekibi Kırklareli Babaeski deki tohum toplama etkinliğine katıldı.