ZABITA TEŞKİLATI 191 YAŞINDA

ZABITA TEŞKİLATI 191 YAŞINDA

Zabıta Teşkilatının 191. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında basın mensuplarına bir sunum gerçekleştiren İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, "Bayan motorlu zabıta arkadaşlarımızın göreve başlaması toplumdaki zabıta algısını da olumlu yönde etkileyecek" dedi.

06 Eylül 2017 - 14:48 - Güncelleme: 06 Eylül 2017 - 15:31

Zabıta Teşkilatının 191. Kuruluş yılı etkinlikleri Edirnekapı Zabıta Daire Başkanlığı Kompleksi’nde’nda düzenlenen programla başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, İstanbul Zabıtası’nın 191. Kuruluş yıldönümü kapsamında basın mensuplarına yeni projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Tayfun Karali, motorlu zabıta ekibinin İstanbul’un yoğun trafiğinde problemlere çabuk ulaşabilmek ve çözebilmek adına Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla göreve başladığını belirterek, “İstanbul Zabıtası olarak, temelleri çok eskiye dayanan 191 yıllık bir kurumuz. Vatandaşlarımızın güvenliğini ve esenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Geçmişten gelen hem mevzuat, hem toplumdaki algı açısından çok ciddi sıkıntılarımız var. Hizmetimizin kalitesini arttırarak toplumdaki algıyı değiştirmeye çalışırken, değişen Türkiye ve dünya gerçekleriyle örtüşen bir mevzuat talebimiz var. Devletimizin diğer kurumları ve üniversitelerle ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl bir zabıta çalıştayı yaptık ve raporunu ilgili bakanlıklara ilettik, takipçisiyiz. Öte yandan, yanlış algıdan kaynaklananların dışında eksik ve kusurlarımızı düzeltmek için çalışıyoruz. Tek gayemiz vatandaşlara hizmet etmek” diye konuştu.

Motorlu Zabıta Ekibimiz seyyar satıcı, dilenci gibi kabahatler kanununun alanına giren konular ile trafiğin yönlendirilmesi, trafikte kalan vatandaşlara yardım, afet sel gibi hızlı tedbir alınması gereken durumlarda hizmet vereceğini açıklayan Karali, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Motorlu Zabıta Ekibimizin görev alanı İstanbul’un tamamı, ama özellikle her iki yakada trafiğin yoğun olduğu boğaz köprüleri, E-5, TEM, Avrasya Tüneli hattında yoğunluklu hizmet verecekler. Arkadaşlarımız göreve başlamadan önce çok ciddi eğitimlerden geçtiler. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan bayan arkadaşlarımız da bugün göreve başlıyor. Sahada 70 civarında motorlu ekibimiz var ve 7’si bayan. Birden çok motorlu grubu 24 saat aralıksız hizmet verecek. Bayan arkadaşlarımızın göreve başlamasının toplumdaki zabıta algısını da olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Bayanın olduğu yerde naiflik, incelik, kibarlık vardır. Klasik zabıta algısının değişiminde çok ciddi fonksiyon göreceklerini düşünüyorum. Bayanların işin içinde olması bize hem güç katacak. Hem kibarlık hem incelik katacak.”

Tayfun Karali, konuşmasının ardından seyyar satıcılar ve dilencilere karşı mücadelede kullanılacak, zabıta başkanlığının yeni arabalarını da tanıttı. Motorlu bayan zabıtalar da yoğun bir eğitimden sonra göreve başladıklarını belirten bayan zabıtalar da özellikle E-5, TEM güzergahındaki trafiği yavaşlatan dilenci ve seyyar satıcılara müdahale edeceklerini belirterek, zorlu göreve hazır olduklarını söylediler.

2017/09/4104716.jpg
2017/09/2609748.jpg
2017/09/8020370.jpg
Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...