ÜMRANİYE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMINA HAZIR

ÜMRANİYE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMINA HAZIR

AHA-Ümraniye-Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla çeşitli tedbirler alan Ümraniye Belediyesi, belirlenen kurban satış ve kesim alanlarında gerekli önlemleri aldı.

17 Eylül 2015 - 16:33

Ümraniye Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla tüm tedbirleri aldı. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 24-27 Eylül tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramında, Ümraniyelilerin hijyenik bir ortamda Kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri aldı. Ayrıca Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Çözüm Merkezi, bayramda da 7/24 çalışacak. Çağrı Merkezi, bayram boyunca Ümraniyelilerin dilek, talep ve şikâyetlerini almaya devam edecek.

TRAFİK VE KESİM YERLERİ İÇİN EK TEDBİRLER ALINDI

Kurban satış yerlerinde vatandaşların ve satış yapan kişilerin sosyal ihtiyaçlarını dikkate alan Ümraniye Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerinde, güvenliğin üst düzeyde sağlanması amacıyla zabıta ekiplerini görevlendirdi. Ümraniye Zabıta ekipleri, özellikle arefe ve bayram günlerinde çeşitli cadde ve sokaklarda trafik akışını sağlamak için de hazırlıklarını tamamladı.

Belirlenen kurban satış ve kesim noktalarında yer alan Sosyal Tesisler ise içerisinde yer alan Mescit, Yemek Salonu, Kafeterya, Banyolar ve Tuvaletler ile vatandaşlara hizmet verecek. Ayrıca Ümraniye Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirdiği, veterinerler tarafından satışa sunulan kurbanlıkların kontrolüyle, sağlıklı hayvan satışının gerçekleşmesini sağlayacak. Özellikle kurbanlıklarda görülebilecek her hangi bir hastalığın yayılmasını engelleyerek, satış yapan kişiler üzerinde yasal işlem başlatılacak.

ZABITA, DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Ümraniye Belediyesi Zabıta birimi, Kurban Bayramı’nda da gıda denetimlerini artırdı. Ekipler, ilçe içi ulaşımı düzenlemek ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini sağlamak amacıyla tüm kontrolleri devam ettiriyor. Ayrıca vatandaşların, mezarlıkları rahatça ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için buralarda gerekli önlemlerde alındı.

Ümraniye Belediyesi tarafından belirlenen 2015 kurban satış ve kesim yerleri, 36 kesim ve 3 satış noktası olarak belirlendi.

 

 

 

AHA HABER MERKEZİ

8617174.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor