Tuncay Azaphan´ın mezunları ´´Bir Yıldız Tuttum" adlı...

Tuncay Azaphan´ın mezunları ´´Bir Yıldız Tuttum" adlı fotoğraf sergisinde buluştu.

Gazetecilik Alan Şefi Semra ÇETİNKAYA ve Gazetecilik Alan öğretmenleri Tülay SİNÖR, Yasemin YILMAZ ile Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk GENÇTÜRK rehberliğinde Gazetecilik 10/A ve 11/A sınıflarının çalışmalarıyla gerçekleşen "Bir Yıldız Tuttum" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

14 Haziran 2016 - 17:32

Gazetecilik Alan Şefi Semra ÇETİNKAYA ve Gazetecilik Alan öğretmenleri Tülay SİNÖR, Yasemin YILMAZ ile Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk GENÇTÜRK rehberliğinde Gazetecilik 10/A ve 11/A sınıflarının çalışmalarıyla gerçekleşen "Bir Yıldız Tuttum" adlı fotoğraf sergisinin açılışı  yapıldı.

Serginin açılışı, okul müdürü Ferhat ÖZTÜRK tarafından gerçekleştirilirken mezun olan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Açılış konuşmasını Gazetecilik 11/A sınıfı öğrencisi Dilara Cica yaptı.

Mezunların iş ortamlarındaki durumlarının fotoğraflarla anlatıldığı sergide akademik ve kariyer geçmişlerinin yer aldığı tanıtım kartları da oluşturuldu. Yaklaşık üç aylık bir çalışmanın ürünü olan, Türkiye’de bu anlamda bilinen ilk ve tek olma özelliği gösteren serginin amacı, okulumuz iletişim mezunlarının hem eğitim hem de meslek hayatındaki başarılarını gözler önüne sermekti.

Gazetecilik bölüm öğretmenlerine duygu dolu anlar yaşatan mezunlar, meslek öğretmenlerinin onları her anlamda yetiştirdiklerini ve en önemlisi insan olabilmeyi öğrettiklerini ifade ettiler. Zaman zaman öğretmenlerine sarılarak hüznü ve mutluluğu bir arada yasadılar. Lisede meslek derslerinden aldığı eğitimi üniversitede bile alamadıklarını söyleyen mezunlar, kendilerinden yaşça küçük öğrencilere bu okulun kıymetini bilmeleri gerektiğini sık sık ifade ettiler.

Ayrıca öğrencilere üniversite ve meslek hayatlarındaki deneyimleri aktaran Azaphan mezunları, öğrencilere hem iş hem de staj konusunda ellerinden ne gelirse yapacaklarına söz verdiler. Açılışla beraber Gazetecilik 11/A sınıfı öğrencisi Damla Beklin´in seslendirdiği şarkı, duygusal bir ortam oluştururken mezunlardan birkaçı gözyaşlarına hakim olamadı.

Serginin gezilmesinin ardından Ceyda Bulut´un hazırladığı mezun öğrencilerinin fotoğraflarının bulunduğu "Bir Yıldız Tuttum" adlı klip izlendi. Mezunların kürsüye çıkıp kendilerini, okul yıllarını ve çalışmalarını anlatmasıyla devam eden etkinlik mezunları öğrencilik yıllarına döndürürken bölüm öğretmenlerini bir kez daha güldürmeyi başardı.

Etkinliğin sonuna doğru Gazetecilik bölümü 10 ve 11. sınıfların hazırladığı ikramlar alınırken bir yandan da birbirleriyle uzun süre bir araya gelemeyen mezunlar hasret giderdi. Son olarak, mezunlar kendileri için hazırlanan pastayı keserken Mezunlar Günü Anı Defteri’ne duygu ve düşüncelerini aktardılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti