Trump’tan Kuzey Kore’ye sert Çıkış!

Trump'tan Kuzey Kore'ye sert Çıkış!

Kuzey Kore'yle yaşanan kriz üzerine Donald Trump,tarihte hiç olmadığı kadar nükleer silahlarının güçlü olduğunu söyledi.

09 Ağustos 2017 - 16:19 - Güncelleme: 09 Ağustos 2017 - 16:59

ABD Başkanı Trump Kuzey Kore'ye ülkesini tehdit etmemesi yönünde uyardıktan sonra,tarihte hiç olmadığı kadar nükleer silahlarının çok daha güçlü olduğunu söyledi.Trump bu nükleer silahlarının kullanılmayacağı yönünde umutlu olduğunu belirttikten sonra şunları söyledi:Başkan olarak verdiğim ilk emir nükleer silahlarımızın yenilenmesi ve modernize edilmesidir.Silahlarımız şimdi eskisinden daha güçlü ve umarım bu gücü kullanmak zorunda kalmayız.Ama dünyanın en güçlü ülkesi olmadığımız bir zaman dilimi olmayacak.

Trump,dün gece Kuzey Kore'nin nükleer silahları kullanması halinde buna çok sert cevap veririz demişti.Kuzey Kore yönetimi ise Trump'ın açıklamaları karşısında geri adım atmayacaklarını ve Guam Adası'nı vuracaklarını açıkladı.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA ,Pasifik Okyanusu'ndaki ABD'nin toprağı olan Guam Adası'na füzelerin fırlatılması için yeni planların yapıldığını duyurdu.Guam Adası'na fırlatılacak füzenin Hwasong-12 model olduğu belirtildi.

Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...