TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERLE; “ENGEL YOK”

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERLE; “ENGEL YOK”

AHA- Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli “Engelliler Haftası” nedeniyle engelli öğrencilere yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.

22 Mayıs 2015 - 21:00

“TRAFİK PARKURUNDA EĞİTİM ALDILAR”

 

“Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP)  çerçevesinde, İstanbul Halkalı’da bulunan trafik eğitim parkında trafik kurallarını öğrenen engelli çocuk ve yetişkinler eğlenceli dakikalar geçirdi. Türkiye’nin ilk engelli eğitim sınıfına sahip Trafik Parkı’nda, engelli vatandaşlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları tarafından trafik kuralları ile ilgili geniş kapsamlı bir eğitim aldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından, “Engelliler Haftası” nedeniyle engelli öğrencilere yönelik yapılan etkinlikte, öğrencilere trafik alışkanlığı kazandırıldı.

 

Uzman eğitmenler eşliğinde trafik dersi alan öğrenciler, daha sonra tatbikat alanında uygulamalı olarak trafikte yapılması ve yapılmaması gereken kuralları öğrendiler.  Trafik Eğitim Parkı’nda trafik ile ilgili TDP polisleri ve uzman eğitmenler tarafından eğitim alan çocuklar anlatılanları dikkatle dinlediler.

 

“DOWN KAFEDE ÇALIŞIYORLAR”

 

Down Sendromlu gençlerin çalıştığı Down Kafe’ye destek ziyareti gerçekleştiren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli engelli öğrencilerin toplumla entegre olmaları sağlayan bu kafede çocuklarla sohbet etti. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı yunuslar diye tabir edilen motorize ekiplerinde yer aldığı ziyarette Down Sendromlu öğrenciler polislerin ziyaretinden çok mutlu olduklarını söylediler.  Down sendromlu çocuklar bu kafede çalışırken insanlarla iletişime geçmek için drama, konuşma, resim ve müzik gibi dersler de alarak kendilerini yetiştiriyorlar. Aynı zamanda öğrenciler çalıştıkları bu kafede çalışmalarının karşılığını maddi olarak da alıyorlar.

 

“KARANLIKTA DİYALOG”

 

İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan ‘Karanlıkta Diyalog’ müzesine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından götürülen engeli bulunmayan öğrencilere engellilerin yaşadığı durumlar somut olarak anlatıldı. Böylece gençlerin ve öğrencilerin engeli vatandaşların sorunlarını anlamaları gerçekleştirilmiş oldu. Müzede görme engelli vatandaşları anlayabilmek adına hiçbir yerde ışık olmayan mekânda İstanbul turu atan öğrenciler engellilerin sıkıntılarını yaşayarak öğrendiler. Toplum Destekli Polislerin kendilerine böyle bir imkân sunmalarına; “Çok mutlu olduk. Engelli vatandaşlarımıza daha da duyarlı olacağız. Onların sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Bize bu imkânı sağlayan İstanbul Emniyetine ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yonca Barış Bengül’e teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını ifade ettiler.

 

 

 

HABER- AHA

7814924.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...