Suriyeliler Poliklinik Açıp Kürtaj Yaptı

Suriyeliler Poliklinik Açıp Kürtaj Yaptı

Suriyelilerin izin almadan açtığı, sağlıksız ortamda tedavi ve muayene yaptığı polikliniğin, istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için kullanıldığı ortaya çıktı.

15 Ağustos 2017 - 11:18

Ankara'da Suriyeliler yasadışı yolla poliklinik açtı. Polis ekiplerinin yaptıkları incelemelerde poliklinikte yabancı uyruklu kişilerin muayene olduğu ve istenmeyen gebelikler gibi işlemlerin yapıldığı ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla  Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde, Suriyelilerin izin almadan Ankara'da poliklinik açtıklarını tespit etti. Ekiplerin 2 ayrı adrese düzenledikleri operasyonlarda ise bu adreslerde yabancı uyruklu şahısların muayene oldukları ve istenmeyen gebelik (KÜRTAJ) işlemlerinin yapıldığı gün ışığına çıktı.

Düşük ve Cinsel Gücü Arttıran İlaçlar Ele Geçirildi

Polis ekiplerinin yaptıkları aramalarda, Suriyelilerin açtıkları polikliniğin yanındaki bir gece konduyu ilaçla doldurup eczane olarak kullandıkları ortay çıktı. Poliklinikte yapılan aramalarda ise 2 adet ultrasonografi cihazı, düşük ilacı olarak kullanılan ilaçlar, Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollardan sokulmuş antibiyotikler, ağrı kesiciler, cinsel güç arttırıcı ilaçlarla birlikte toplamda 98.806 ilaç ele geçirildi.

5 Kişi Yakalanarak Gözaltına Alındı

Yasa dışı yollardan ve izin alınmadan açılan polikliniğe düzenlenen operasyonda, H.H. , S.H. , İ.A. , ve bu şahıslara yardım ettiği tespit edilen 5 kişi hakkında kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapmak veya satmak suçundan gözaltına alındı. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti