Sarıkamış Şehitleri İçin 6 Dilde Ağıt

Sarıkamış Şehitleri İçin 6 Dilde Ağıt

Allahuekber Dağları'nda donarak yaşamını yitiren 90 bin asker Kadıköy Belediyesi’nin Kozyatağı Kültür Merkezinde düzenlenen “Sarıkamış Destanı” etkinliği ile anıldı. Gecede Türkçe, Çerkesce, Gürcüce, Lazca, Arapça ve Kürtçe ağıtlar seslendirildi.

10 Şubat 2015 - 11:29 - Güncelleme: 10 Şubat 2015 - 14:29

Kadıköy Belediyesi, Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılında Sarıkamış şehitlerini düzenlediği özel programla andı.

'Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması' kapsamında Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı'nda eğitim gören çoğunluğu Somali uyruklu subay ve astsubayların da katıldığı gece Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sanat yönetmenliğini Recep Ergül'ün yaptığı program Sarıkamış Harekatının anlatıldığı belgeselle başladı. Bir gecede 15 bin askerin yaşamını yitirdiğinin anlatıldığı belgeselde 15 gün süren savaşta 101 bin askerin yaşamını yitirdiği anlatıldı.

Prof Dr. Bingür Sönmez'in Sarıkamış Harekatına ilişkin ayrıntılı bilgiler verdiği sunumda ise görüntülerle harekat anlatıldı. Sönmez'in ardından sahneye çıkan TRT Sanatçısı ve aynı zamanda Sarıkamış Destanı'nın sanat yönetmenliğini yapan Recep Ergül " Bu etkinliğin Kadıköy'de yapılmasının önemi çok büyük, çünkü Sarıkamış'ta ismi tespit edilen beş Kadıköylü şehit var" diyerek Kadıköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'na teşekkür etti.

Recep Ergül'ün Sarıkamış Harekatı için söylediği ağıtlarla devam eden gecede sahnenin iki yanına kurulan kar makineleri ile kar yağdırıldı. Oldukça duygusal anların yaşandığı gece Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker için Türkçe, Çerkesce, Gürcüce, Arapça, Lazca ve Kürtçe seslendirilen ağıtlarla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...