Salih Efiloğlu; Göç ve Medeniyet birbirinden ayrı düşünülemez

Salih Efiloğlu; Göç ve Medeniyet birbirinden ayrı düşünülemez

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “Göç ve Medeniyetler” isimli söyleşi programının konuğu Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu oldu.

06 Nisan 2017 - 18:16 - Güncelleme: 06 Nisan 2017 - 18:19

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Efiloğlu, tarihten günümüze kadar gelen göç ve medeniyetler hakkında bilgiler verdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Efiloğlu, “Göç, yalnızca bir yerden başka bir yere gitmek dışında farklı kültürlerin, farklı coğrafyaların tanınması anlamında büyük bir katkıya sahiptir. Bu yer değiştirme esnasında karşılaşılan yeni toplumların birlikte oluşturdukları tasavvura medeniyet adını veriyoruz. Göç ve medeniyet bu anlamda birbirinden ayrı düşünemeyeceğimiz kavramlardır’’ dedi.

“ANADOLU MEDENİYETİN MERKEZİDİR’’

Anadolu’nun kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Efiloğlu,“Anadolu’da herkese yer vardır ve Anadolu medeniyetin merkezidir. Bizim tarihimizde asla insanlık adına kara leke bulamazsınız. O yüzden bu tarihimizi ve değerlerimizi gelecek olan nesillere doğru aktarmak ve anlatmak gerekiyor. Bizim medeniyetimiz birçok yazara şaire ve bilim insanına da ev sahipliği yapmıştır. Biz Anadolu ruhunu 15 Temmuz’da da tüm dünyaya gösterdik’’ diye konuştu. Söyleşi sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Salih Nurettin Çevik, Salih Efiloğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...