Rol Senin, Oyuncu Olmak İsteyenleri Yarıştıracak !

Rol Senin, Oyuncu Olmak İsteyenleri Yarıştıracak !

Yaklaşık 8 yıldır Türk dizilerinin ve oyuncularının başta Ortadoğu ülkelerinde tanıtılması için büyük çalışmalar yapan yapımcı Savaş Uğurlu, TV ekranlarında Rol Senin isminde bir yarışma programı düzenleyecek.

06 Eylül 2017 - 12:41 - Güncelleme: 06 Eylül 2017 - 12:54

Projeyi daha geniş kitlelere ulaştırmak için Rol Senin programını televizyonda   kanalında gerçekleştireceklerini belirten Yapımcı Savaş Uğurlu, "Son yılların en gözde mesleklerinden biri olarak karşımıza çıkan oyunculuk, özellikle gençler arasında giderek yayılıyor. Genç kızlar ve erkekler televizyon ve sinema dünyasındaki insanların renkli hayatlarını gördükçe oyuncu olmaya özeniyorlar. Ancak, her mesleği herkesin yapamayacağı nasıl kabul edilmiş bir gerçekse her isteyenin de oyuncu olamayacağı bir gerçektir. Sadece güzellik ve yakışıklılık, ekran ışığına sahip olmak oyuncu olmak için yeterli değildir. Oyuncu olmak için de belirli kriterler vardır. Fakat bizler bunu tam anlamıyla anlatamıyoruz. 

ROL SENİN OYUNCU OLMAK İSTEYENLERE FIRSAT TANIYACAK

Son 3 yılda sayısı hızla artan diziler, ülke ekonomisine uluslararası platformlarda ciddi kazanç kapısı açarken, oyuncu (cast) ajanslarına başvuranların sayısı 100 binlerin üstünde olduğu görülüyor. Birçok Türk oyuncuyu ve Türk dizisini Ortadoğu ülkelerinde yayınlanmasını ve tanıtılmasını sağlayan Medyadoktoru Yapım firma yöneticisi Yapımcı Savaş Uğurlu, her gün oyuncu olmak için birçok farklı sektörden kendilerine başvuru yapıldığını belirterek, ‘’Avukattan ev hanımına, mühendisten öğretmene tesisatçıdan futbolcuya değişik mesleklerde çalışan kişiler reklam, sinema ve dizilerde rol almak için oyuncu ajanslarının ve bizlerin kapısını çalıyor. Hayallerini hedeflerini bunun üzerine kurup yüz binlerce kişi aradan sıyrılıp kalıcı oyuncu olmak için her gün çok ilginç ve yüzlerce mail fotoğraf alıyorum.’’
KIVANÇ TATLITUĞ'DAN NEYİM EKSİK
7'den 70'e birçok oyuncu olmak isteyen herkesten mailler aldığına da değinen Uğurlu, ‘’Çok ilginç mesajları alıyoruz. Kendisini Kıvanç Tatılıtuğ’dan daha yakışıklı bulanlardan tutun, Kenan İmirzalıoğlun dan daha uzun boylu olduğunu söyleyenlere kadar. Fakat şunu diyebilirim Oyuncu olmak isteyenlerde yüzdelik hesaplama yapın derseniz bayanlar erkeklerden daha çok meraklı.  Bizde Medyadoktoru Yapım olarak birçok başvuru talep almamızı göz önüne alarak Rol Senin tv projesini bayata geçirmek için çalışmalara başladık.  Ana jürisinde alanında çok önemli yapımcı, yönetmen,oyuncu, menajer, cast direktörü, köşe yazarının yer alacağı projemizde oyunculuğu gerçekten yapmak isteyen ve bu meslekte kalıcı olmayı hedefleyenlere sektörde köprü olacağız. Eğitimleri yoksa eğitim aldıracağız ve ülkemizin en önemli yapımcıları ile tanışarak önemli dizi, sinema, reklam da yer almalarını sağlayacağız. ’dedi
UĞURLU: ‘’ROL SENİN'E HERKES BAŞVURABİLECEK’’

Kendisinde ekran ışığı gören ve ekranın sihrine inanan herkesin  Rol Senin projesine başvurabileceğini belirten Savaş Uğurlu, ‘’Ekran oyuncusu olmak isteyen, bu işin eğitimini almak isteyen herkes projeye katılabilir. Projeye katılımdan sonra profesyonel bir ön jüri tarafından değerlendirilecek olan katılımcılar önemli isimlerden oluşan ana jürimizin önünde canlı performans sergileyecekler. Bunun sonunda dereceye giren katılımcılarımız TV yapımlarında rol almak, TV oyunculuğu eğitimi almak gibi birçok sürpriz ile ödüllendirilecekler. Projeye katılım her yerden sağlanabilecek. Dijital ortamda katılım sağlanacak proje bu bağlamda da bir ilk olacak. Web sitesi ve Sosyal medya kanalları iş ile ilgili tüm bilgiyi verecek. Derece alacak olan arkadaşlarımız direk TV sektörünün öncü yapımcıları ile çalışma fırsatı bulacaklar. Ayrıca bu alanda eğitim ve koçluk hizmetleri alacaklar. Onlar birer Bu Rol Benim kelimesine yakışıt şekilde oyuncu olacaklar. TV dizileri yükselen değerler arasında ve bu değerlerin beslenmesi için Tv senaryosu ve çekim teknikleri kadar yeni yüzler de lazım. Oyuncu olmak isteyen birçok kişi rol bekliyor, seçmelere giriyor ve bazıları dizilerde rol alabiliyor. Amacımız bu kitleyi direk yapımcı ile buluşturmak. Ve yapımcıların, yönetmenlerin ihtiyacı olacak şekilde eğitim vererek sektöre yeni yüzler kazandırmak. Biz buna sektöre yeni yıldızlar kazandırmak diyoruz’’.

2017/09/9542608.jpg
2017/09/1819954.jpg
2017/09/6992292.jpg
Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti