İSTANBUL KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMI KAPANIŞ TOPLANTISI...

İSTANBUL KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMI KAPANIŞ TOPLANTISI KAĞITHANE BELEDİYESİ MECLİS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AHA-Kağıthane- İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programı, Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması(ASİMKA) projesi kapanış programı Kağıthane Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

04 Eylül 2015 - 10:58

Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması(ASİMKA) kapanış programına İlçe Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye Deprem Vakfı koordinatörü Süheyla Sezan, Afet Gönüllüleri Vakfı  Başkanı Sencar Aziz ve afet gönüllüleri katıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programı kapanışında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

2004 yılında göreve geldiklerinde Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçirerek eski ve çürük binaların yerine sağlam binalar yapıp Kağıthane’yi yeniden dizayn ettiklerini belirten Başkan Kılıç ‘’Şuana kadar 180 bin yapı stokunun yüzde 40’ını kentsel dönüşüm kapsamında yeniledik ve 80 bin bağımsız konut inşa ettik, 240 bin kişiye de yeni bir yaşam alanı oluşturduk’’ dedi.

Ayrıca deprem parkları kurulduğunu ifade eden Başkan Kılıç, deprem parklarında depolama alanları oluşturulduğunu ve vatandaşların bu konuda bilgilendirildiğini ifade etti.

Başkan Kılıç konuşmasının sonunda bir de müjdeli haber vererek şunları kaydetti. ‘’Çağlayan Mahallesinde yeni bir döner kule inşa ettik ve bu kulenin yanında yeni bir bilim merkezi kuruyoruz, bu bilim merkezinde 20’ye yakın alanda çocuklarımızın bilimsel çalışma yapması için imkan sunuyoruz, ayrıca daha önce yapılan gezici deprem simülasyonuna benzer kalıcı bir deprem simülasyonu yaparak deprem tatbikatı ve eğitimi vereceğiz’’ dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programında konuşan Kağıthane  Kaymakamı Hasan Göç, yapılan çalışmalar kapsamında Kağıthane Belediyesine ve özellikle Başkan Fazlı Kılıç’a, Kalkınma Ajansına, Deprem Vakfı temsilcilerine ve afet gönüllülerine teşekkür etti.

Türkiye Deprem Vakfı koordinatörü Süheyla Sezan ’’Deprem hepimizin çok korktuğu ve yanlış adımlar attığı bir konu ancak bilinçlenerek ve gerekli hazırlıkları yaparak korkumuzu yenip zararı en aza indirebiliriz’’ ifadesinde bulundu.

AHA HABER MERKEZİ

2242419.jpg
7296217.jpg
7297342.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir