İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Ekiplerin...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Ekiplerin Operasyon Düzenlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu” kapsamına giren objelerin yurt içinde ve yurt dışında yasal olmayan yollarla satışının önlenmesine yönelik operasyon düzenlendi.

30 Eylül 2017 - 13:41 - Güncelleme: 30 Eylül 2017 - 14:23

İstanbul Emniyet Müdürlü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri ,İstanbul genelinde bulunan camilerden çalınan eserlerin internet üzerinden paylaşıldığı bir site tespit etti. Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri,sitede kendisini koleksiyoner olarak tanıtan A.E.G. isimli şahsın paylaştığı Arapça levhalar yapım tekniği ve stil özellikleri açısından kontrol edildiğinde İstanbul'da çalınan levhalardan olabileceğini değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda şahsın Şişli ilçesinde bulunan ikametine operasyon düzenlendi.Operasyon sonucunda“Allah” ibareli hat levha ile “Kelime-i Tevhid” yazılı hat levha ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda ele geçirilen hat levhaların 11.02.2010 tarihinde Üsküdar ilçesinde bulunan bir camiden çalındığı ve eserlerin 18. Yüzyıla ait olduğu tespit edildi. Yakalanan şüpheli şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

 

Kaynak: AHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti