Hepiniz Duydunuz Ama Görmediniz…

Hepiniz Duydunuz Ama Görmediniz…

Sayısız dizilerin en alıcı sahnelerine sesiyle hayat veren her bizimizi hayallerimizin uç noktasına götürüp, uluslar arası birinciliklerle, tescillenmiş sesiyle geri getiren bir isimden bahsediyorum. Başarının, daha ona yirmili yaşlarındayken eşlik ettiği. Üniversite öğrencisiyken girdiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yetişmiş ses sanatçısı sınavların da aldığı birincilikler ve nice başarı hikâyelerinin sahibinden ‘Hamidiye’den bahsediyorum.

14 Aralık 2017 - 14:08

Sesini duyduğunuzda tanımayanınız eminim ki yoktur. Peki ya gördüğünüzde?  “Hadi canım bu ses bu kadının mı?” sorusunu şimdiden duyar gibiyim.Trt1 ekranlarında yayınlanan “seksenler” dizisi ve birçok projenin buğulu sesi hamidiye, “Neva Hicaz”ında annesi… Başkent Ankara doğumlu güzel sanatçı ve alanında uzman birçok kişiden nota, nazariyat ve şan dersleri almış. 
Girdiği birçok ulusal ses yarışmasında Türkiye 1.liği ve çeşitli dereceleri var.2006 yılında Rusya'da düzenlenen Uluslararası 'Ural Mono'adlı ses yarışmasında Türkiye'ye iki ayrı dalda 1.lik getirmenin de haklı gururunu yaşıyor. Birçok ulusal-uluslararası festival ve konserde yer alıyor. Hiç yorulmak nedir? Bilmiyor! Hâlihazır’da İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür A.Ş Etkinlikleri kapsamında düzenli olarak her ay İstanbul’lu müzik severlerle bir araya geliyor. Hamdiye halen İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nda görevine devam ediyor. ilk “solo” çalışması özelliğini taşıyan albümünü 2014 yılında yayımlanıyor. Albüme kökeni Arapça olan bir isim verilmiş.
 NÜVE  “Bir şeyin özü” anlamını taşıyor. Haylice yerinde bir karar olmuş. Nede olsa albüm özümüzü, kültürümüzü anlatıyor. “Birçok beylik türkünün yer aldığı albüm, otantizm ile modern müzik yaklaşımı arasında farklı bir koridor sunmaktadır.” Diyerek, bu durumu da hamdiye kendisi sözleriyle perçinlemiş oluyor. Albümün, müzik yönetmenliğini Şeyhmus Fidan yapmış. Birçok önemli virtüöz’de birikimleriyle imzanı atmış. 14 esere yer verilen çalışmada Kırşehir’den Konya’ya Şanlıurfa’dan Rumeli’ye kadar uzanan enfes türküler bulunuyor. Tüm dijital platformlarda albüme ve hamdiye’nin diğer müzikal çalışmalarına ulaşmak mümkün.

AHA – UMUT ERDOĞAN

2017/12/2017-12-14-14-14-19.jpg
2017/12/2017-12-14-14-14-24.jpg
2017/12/2017-12-14-14-14-29.jpg
2017/12/2017-12-14-14-14-37.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...