Halit Bekiroğlu babası Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu’nu...

Halit Bekiroğlu babası Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu'nu kaybetmenin acısını yaşadı

AHA MALATYA - 72 yıllık ömrünü İslama, İlme , zikre adayan Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu hayata veda ederek Hakk'a yürüdü

03 Ağustos 2017 - 11:11

Aslen Elazığ'lı olan 72 yaşında 7 çocuk babası Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun babası, Hocaların hocası Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak Hakk'a yürüdü. Yaşamının her noktasında ilim almak için kapı kapı dolaşarak manevi doyuma ulaşmak için ulaştığı her alimden eğitim alan Zikir, tarikat ve medrese eğitmenliği yaparak sayısızca hoca yetiştiren dev bir ilim çınarı da hakikate boyun eğerek Yaradanına kavuştu. Uzun süredir hastanede tedavi gören Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu hayata veda etti. Malatya Şehir Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrası rahmetlinin isteği üzerine Malatya'da defin edildi. Cenaze namazında rahmetlinin çocukları Kale müftüsü Abdullah Bekiroğlu,  Önder Genel başkanı Halit Bekiroğlu, diyanette daire başkanı Haydar Bekiroğlu, Hitit üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Harun Bekiroğlu ile Türk Hava yollarında yönetici olan Ahmet Bekiroğlu cenaze namazı öncesi cami avlusunda taziyeleri tek tek kabul ettiler. Rahmetlinin vasiyeti üzerine cenaze bekletilmeden uğurlandı. Cenaze namazında ilim, irfan hocası Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu'nun son yolculuğuna şahitlik eden Allah dostları, alimler, Bürokratlar, siyasiler de hazır bulundular. Semaya açılan ellerde haklar helal edilirken yapılan dualarda rahmetlinin ruhuna hediye edildi. Namaz sonrası omuzlara taşınarak ebedi istirahatgahına defin edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nu arayarak taziye dileklerinde bulundu. Bir çok bakan ve müstaşar ile devlet erkanı yanısıra Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'de telefonla aileye taziye dileklerinde bulundular.  

Önder Genel başkanı Halit Bekiroğlu "Bu acı günümüzde bizleri yanlız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, tüm bürokrat, siyasi temsilcilerimize, Alimlerimize, hocalarımıza aile dostlarımıza ve akrabalarımıza canı gönülden teşekkür ederim" dedi. 

Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu Kimdir? 
1945 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan köyünde doğdu. Sarıcan ve Bulgurcuk köylerinde başladığı medrese eğitimini çeşitli yerlerde sürdürdükten sonra Ağrı'da tamamladı.
Bu süreçte Şeyh Haydar Baba ve Seyda Molla Bahri gibi çok değerli tarikat ve ilim erbabından dersler aldı. (Şeyh Haydar Baba'dan zikir yaptırma izni, oğlu Şeyh Cemil Efendi'den tarikat, Seyda Molla Bahri'den medrese icazeti aldı.)
Eğitimini tamamladıktan sonra sınava girip Elazığ Mollakendi'ye imam olarak atandı. İmamlıkla beraber, kendi açtığı ve bundan sonraki hayatının merkezi olacak olan medresede ders vermeye başladı.
Yine sınavla vaizliğe geçti ve Karakoçan'a atandı.
Akabinde Bingöl'de vaiz olarak görev aldı. Buradaki görevi sırasında vaazları dolayısıyla Çankırı'ya sürgün edildi.
Bir müddet Malatya'da çalıştıktan sonra emekli oldu ve Elazığ'a yerleşti. Hastalığına kadar medresede ders vermeye, öğrenci yetiştirmeye devam etti.
Kendi deyimiyle hayatının üç önemli merkezi vardı: Tarikat, ilim ve Milli Görüş. Bütün hayatını, gecesini ve gündüzünü ilme, zikre, İslam'a kısacası Rabb'ine adayan; her daim O'nu anan, O'nunla yaşayan Seyda Molla Ahmet, dört aylık bir tedavi sürecinden sonra 2 Ağustos 2017'de Rabb'inin rahmetine kavuştu. Allah ondan razı olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti