“Evde Dayanışma Var” denildi, erkekler göreve çağrıldı

AHA İSTANBUL - Online olarak “Evde Dayanışma Var” adlı Toplumsal Sorumluluk projesi hayata geçirildi.  Online olarak düzenlenen etkinliğe toplumun her kesiminden katılım sağlanması dikkat çekti.


 “Evde Dayanışma Var” denildi, erkekler göreve çağrıldı

İZOLASYON DÖNEMİNDE “EVDE DAYANIŞMA VAR “DİYEREK DİKKAT ÇEKTİLER!

“Toplumu bilinçlendirmenin her zaman ve her koşulda yapılabileceğini ispatladılar.”
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile sosyal izolasyon döneminde Kadınların artan iş yüküne dikkat çekmek amaçlı 3 Haziran 2020, Saat 14:00-15:30 arasında Online olarak “Evde Dayanışma Var” adlı Toplumsal Sorumluluk projesi hayata geçirildi. 
Online olarak düzenlenen etkinliğe toplumun her kesiminden katılım sağlanması dikkat çekti. Projenin Webinar ayağına konuşmacı olarak Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Yönetim kurulu Üyesi Ayşegül Özsan katıldı. Konuk olan Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Özsan, kadın ve erkek aynı iş yüküne sahipken, erkek eve gittiğinde stresi azaldığını fakat kadının bu dönemde stresinin daha fazla artığını belirtti. İş birliği çok önemli, çünkü kadın ve erkek iş birliği yaptığında çocuk da iş birliği yapmayı öğreniyor, Çocukların ileride eşit bir birey olmasını istiyorsak buna önem göstermeliyiz dedi. Çalışan kadınların evdeki iş yükünün artmasından dolayı kendilerine zaman ayıramadıklarını, işlerinde sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Çalışan annenin yükünün çok önemli bir yük olduğunu, pandemi öncesinde Türkiye'deki kadın istihdamının zaten az olduğunu, kadın çocuk sahibi olduktan sonra ise istihdamdan ayrılan kadın sayısının artığını belirtti. Bizler ise kadınların tekrar iş hayatına geri dönebilmesi için çabalıyoruz dedi.

Özsan konuşmasının sonunda “Biz her zaman birbirimizle dayanışma içinde olmalıyız, pandemi döneminde insanların insanlığa ihtiyacı var. Erkek öğrencilere, sakın unutmayın evde kim olursa olsun ne kadar yardım ederseniz onun size bakış açısı değişecektir, kadına destek çok önemlidir “diyerek konuşmasını bitirdi. Projeyi oluşturup, toplum gözünde bir farkındalık yaratmaya çalıştıkları için Ömercan Üçüncü, Seray Hügül, Senem Bulut, Mert Mesut Nalbat, Melike Özsoy ve bu projenin ortaya çıkmasına öncülük eden Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’ a teşekkürlerini iletti.