Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı İnsanlığın yeni bir yolculuğa çıktığı şu günlerde, kutlu bir ilk adımının 101. yaşını kutluyoruz.


Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Göçün trajedisine, terör ve şiddetin acısına, çevre sorunlarına duyarsız kalan modern dünya, pandeminin sarsıcı etkisiyle asli medeniyet değerlerini ve yanlışlarını yeniden sorgulamaya başladı.

 

Belki de yeni bir rota çizilecek. Ancak biz biliyoruz ki bu yeni rota; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ve binlerce yıllık medeniyetimizin tüm değerleriyle, inancımızla uyumlu olan o ilk adımla, 21. Yüzyıl kavşağında birleşecektir. 

 

Yıllardır Türkiye’nin kalkınmasına, demokrasisinin gelişmesine birtakım vesayet zincirleriyle, darbelerle, terör örgütleriyle gem vurmaya çalışanlar, 21. Yüzyılın başından itibaren bu prangalarını kıran Türkiye’nin ortaya koyduğu değerlere, birikime ve insanlığı önceleyen gücüne, bugün şapka çıkarmaktadırlar. Ortadoğu’ya tırlar dolusu silah gönderenlere, pandemi döneminde bizim ülkemizden giden tıbbi yardım uçakları, sadece bu ülkenin gücünü değil, aynı zamanda aklını, iyiniyetini ve nasıl bir dünya hayaline sahip olduğunu da göstermektedir.  

 

Biz bütün bu yaptıklarımızı gençlerimiz için ve gençlerimizle birlikte başardık. Gençlerin terör ve şiddetin, uyuşturucunun pençesinde heba olmadığı, bilakis doktor, mühendis, sanatçı, mimar, üreten ve düşünen bireyler olarak yerküreye katkı sunacağı bir dünya hayaliyle çalışıyoruz. Namazdağı’nda iftar vaktini beklerken teröristlere karşı gözünü kırpmadan nöbet tutanlar gençlerimiz; pandemiyle savaşan doktorumuz, hemşiremiz, sağlık çalışanımız gençlerimiz; Vefa Destek Grubu’nda evinden çıkamayan yaşlılarımızın her ihtiyacını kapılarına kadar getiren gençlerimiz, yüksek bir sorumlulukla ilçeleri şehirleri idare eden valilerimiz kaymakamlarımız gençlerimiz; denizlerde göçün trajediye dönüşmemesi için gözünü kırpmayan bot kaptanından çımacısına kadar tüm personelimiz, gençlerimiz; fabrikalarda, ofislerde, labratuarlarda, okullarda gençlerimiz.. Şehit olan, gazi olan gençlerimiz..

 

İnsanlık, pandemi sonrası yeni ve daha doğru bir yola çıkacaktır. Öyle umuyoruz... Ama biz bu yola 101 yıl önce çıktık ve kararlılıkla, yılmadan, bıkmadan, usanmadan doğru bildiğimiz bu yolda hepbirlikte yürüyoruz.

 

Bu vesileyle Samsun’a ilk adımı atarak Kurtuluş Mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Bandırma Gemisi’nin ve bu kutlu yolun bütün yolcularını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Aziz Milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.