Mehmet Nuri Kaynar: "Sendikalı kadın oranı artmalıdır."

MESK Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: "Sendikalı kadın oranı artmalıdır."


Mehmet Nuri Kaynar:

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle MESK Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: yayınladığı mesajda çalışan kadınların önünün daha çok açılmasını isteyerek sendikalı kadınların artması gerektiğini vurguladı. Başkan Mehmet Nuri Kaynar mesajında 

Mehmet Nuri Kaynar : 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bütün emekçilerin olduğu gibi kadınlarımızın da üretimden kaynaklanan emeklerinin karşılığını aldıkları adil bir düzenleme yapılmalıdır.
 
Bunun olabilmesi için; Sendikacılıkta tam katılımcı bir demokrasi esas alınmalıdır. Ülke nüfusunun %50,4'ü nü oluşturan kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikal hakların savunulmasını ve hizmet kalitesinin artmasındaki aktif, üretici olmasını önemsiyoruz. 

En örgütlü platformlardan biri olan sendikacılıkta, kadınlar yaklaşık % 10 oranında temsil edilmektedir. Bu oran artmalı ve %50 oranında kadınlarımızın temsil edilebilir hale gelmesi gerekmektedir.
 Mehmet Nuri Kaynar : Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Gününüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar ve yaşamınızda mutluluklar diliyorum.