Esnafın Başöğretmeni Suat Yalkın mezarı başında bir kez daha dualarla anıldı

AHA İSTANBUL - Esnafların abisi Başöğretmenimiz dediği Suat Yalkın mezarı başında düzenlenen törenle bir kez daha anıldı.


Esnafın Başöğretmeni Suat Yalkın mezarı başında bir kez daha dualarla anıldı

 14 Ocak 2009’a kadar  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri İstanbul Bölge Birliği Başkanlığı’nı yaparken vefat eden Esnafların ismini verdiği Başöğretmen Suat Yalkın vefatının yıl dönümünde düzenlenen törenle bir kez daha dualarla yad edildi. Kozluk mezarlığında bulunan kabri başında düzenlenen törene İstanbul esnaf odaları birliği başkanı Faik Yılmaz ve yönetim kurulu tam kadro katıldılar.  Okunan Kuranı Kerimle edilen dualar rahmetlinin ruhuna  hediye edildi.İSTESOB  Başkanı Faik Yılmaz günün anısına yayınladığı mesajda "Esnafın başöğretmeni, benim çok kıymetli başkanım Suat Yalkın'ı vefatının sene-i devriyesinde mezarı başında dualarla andık. Rahmetli Suat Yalkın'a bir kez daha Allah rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi. 

aust Yalkın Kimdir?

1983 – 2009 DÖNEMİ BİRLİK BAŞKANLIĞI YAPMIŞTIR.

Suat YALKIN
1928 yılında Sakarya’nın Ali Fuat Paşa ilçesinde doğdu. İlkokulu Adapazarı, ortaokulu İstanbul, liseyide İstanbul Sankt Georg Avusturya Koleji’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.
Askerlik yaşı nedeniyle son sınıfta 4 dersi kalana kadar okudu ve yedek subay olarak askere gitti. Vatani görevini tamamladıktan sonra siyasete atıldı.
Esnaflıkla başlayan iş hayatıyla birlikte esnaf teşkilatlarının çeşitli meslek dallarına ait odalarla başkanlıklar ve bunların yanı sıra İstanbul Birlik Başkan Vekilliği yaptı. 1984 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’na seçildi. Vefat tarihi olan 14 Ocak 2009’a kadar bu görevini sürdürdü ayrıca, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri İstanbul Bölge Birliği Başkanlığı’nı yaptı.
28 Haziran 1988’de yapılan kongre ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Birliği Genel Başkanlığı görevini icra etti. 1991-2002 yılları arasında da Türkiye ile Almanya Esnaf ve Sanatkârları arasında gelişen ve büyüyen dostluk ilişkilerine ve mesleki eğitime verdiği hizmet ve katkılarından dolayı Almanya Cumhurbaşkanı Richard Von Weiczehker tarafından birinci dereceden Devlet Madalyası (Liyakat Nişanı) ile ödüllendirildi.
Esnafın ona verdiği ön adla ‘Esnafın Başöğretmeni’ Suat Yalkın evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede Almanca ve İngilizce biliyordu.